Ühisprojekt on piiritletud iga osaleva maa muinasjututeema ja -tegelasega. Eesmärk on edendada ja arendada turismi, määratleda igal maal turismirada, tutvustada üksteise juures koostööpartnerite muinasjututegelasi, keda turismirajaga seostatakse, siduda turismirada kohalike toodetega ja tutvustada neid ning integreerida koostööpartnerite kogukondi.

Koostööpartneritena nähakse nii maal asuvaid ettevõtjaid, turismiedendajaid ja üksikisikuid kui ka kooli-, spordi-, taastusja kultuuriasutusi.

Projekti käigus korrastatakse ja kaardistatakse rännuteed ning antakse välja marsruudikaardid, so kolmekeelsed turismirada tutvustavad bukletid. Projekti koordineerivad poolakad. Poznanist saabunud poolakate sõnul on see neil esimene rahvusvaheline projekt ning nende soov on ühendada kultuuriprogrammid traditsioonidega.

Viimsi külaskäigu eesmärk oli projekti Eesti esindaja Arno Kannikese sõnul vaadata kohta, kuhu sobitada meie muinasjutt ja arutada programmi.

Viimsi ettevõtja Ene Lill tutvustas oma ettekujutust projektist: "Eestlane on maa- ehk metsarahvas. Mets oli vaese mehe kasukas. Eks mets oli ka vabaduse viimane pelgupaik kõigi okupatsioonide ajal. Niisiis oleks mets muinasjutumaaks ideaalne paik."

Poola partnerid on valinud oma matkaraja kangelaseks hiirekese, meil saab selleks ussikuningas. Meie vallas peaks matkarada valmima järgmise aasta septembris. Viimsi eeliseks sellise projekti puhul on lasterohkus ja ka pealinna lähedus, kust võivad hõlpsalt kohale tulla muinasjutu- ja matkahuvilised lastega pered.

Projekt lõpeb 2014. aasta mais. Selle maksumuseks on plaanitud 80 000 €, rahastab Leader.