Seni on olnud võistlustules tehnikumide ja kutsekoolide meeskonnad, kuid seekord said kutsed koolide, lasteaedade kokad.

Võistlusest võttis lisaks Kose valla asutustele osa Paikuse põhikool, Paide valla lasteaedkool, Võhma gümnaasium, Imavere lasteaed Mõmmi, Sõmeru põhikool, Olustvere tehnika- ja maamajanduskool ja Palupera põhikool.

Soolast ja magusat

Kokkade ülesandeks oli valmistada etteantud aja jooksul üks soolane ja üks magustoit piimatoodetest. Kose-Uuemõisa lasteaed-kooli kokk Viive Oks valmistas juustuse pasta- lõhesupi ning kohupiima- riivleivamagustoidu. Oru lasteaia Mesimumm kokk Anne Metsis, kellel oli abiks tubli majandusjuhataja Triin Vahtel, küpsetas ahjus räime-juustuvormi ja valmistas aprikoosikodujuustuvahu.

Žürii, kuhu kuulusid Joel Kannimäe Põhjaka mõisast, toidublogija Silja Luide ja õpilane Rutti Maria Lippand, hindas toidu tervislikkust, piima kasutamist roogades, maitset, välimust. Oma lemmiku said valida ka publik ja võistlejate fännid, kes toitu degusteerisid.

Kindlalt parimad

Žürii hinnangul olid kolm võistkonda teistest ülekaalukalt paremad ning auhinnatud kohad jagati järgmiselt: esikoht Kose-Uuemõisa lasteaed-kool, teiseks jäi Imavere lasteaed Mõmmi ja kolmandaks Oru lasteaed Mesimumm. Publiku lemmikuks osutus Imavere lasteaed Mõmmi.

Saime kiita, et Kose vallast lausa kaks võistkonda kohal oli ja nii edukalt esinesid. Ka publik ja kaasvõistlejad olid väga sõbralikud ning toetavad ja jagasid meile ohtralt kiidusõnu. Meie omalt poolt andsime soovijaile valmistatud toitude retsepte.

Võistluspinge ja väike närvikõdi olid taas meie valla tublidele kokkadele üks positiivne kogemus ning tore tunnustus andis meile jõudu-jaksu edasi toimetamiseks.