"1921-1927 oli Carl Schmidt Põltsamaa alevivanem. Ta rajas majandustegelasena Põltsamaale mitmeid ettevõtteid ja ühtlasi edendas paikkonna kultuurielu. Nii võimaldas ta laulu- ja mänguseltsil "Leelo" oma majas lauluproove teha. Samas majas on asunud gümnaasiumgi ning välja antud ajalehte Põltsamaa Teataja."

"Maja tänase pererahvana püüame järgida Carl Schmidti vaimsust, vastutulelikkust ja paindlikkust. Leiame, et alevivanema nime kandvasse külalistemaja restosse sobivad ka kammerlikumad teatrietendused. Indrek Taalmaa on meil seni esinenud kahes monoetenduses. Hitlerina Pip Uttoni "Adolfis" ja  Andrus Kivirähki näidendis "Sinised kilesussid jalas". Ülehomme 18. aprilli õhtul astub ta  publiku ette ühemeheetenduses "Teatrikokk".

"Hubane keskkond ning emotsionaalselt ja väärikalt kaasa elavad pealtvaatajad teevad Carl Schmidti külalistemajast meeldiva näitemängupaiga," ütles Indrek Taalmaa. Põltsamaa Ametikoolis õpetatav kokanduseriala on toonud Põltsamaale kuulsust kokanduskultuuris.

"Teatrikokast siiski kokandusalaseid tarkusi teada ei saa. Lavastus põhineb humoorikatel sketšidel, kus kehastan rolle eakast pensionärist kuni miljonärist kosmoseturistini," ütles Taalmaa, kes selles monoetenduses otse publiku ees kostüüme vahetab. Põltsamaa ja kosmose vahel märgib aga Taalmaa piisavalt tugevaid seoseid: "Seoses Põltsamaaga tulevad mulle meelde siin valmistatud kosmonauditoidud marmelaadid ja džemmid," ütles näitleja.

"Meil on ka oma stiil teatrikülastajate vastuvõtmiseks. Etendus algab siis, kui publik on saanud juba rahulikult laudades istuda. Kohe ei pea ka baarileti juurde minema, sest teed, kohvi ja teatud kogus soolaseid ja magusaid suupisteid on arvestatud teatripileti hinna sisse. Üllatusi pakume ka erimenüüga, milles näiteks hiidkrevetid astelpajukastmetega ja ulukiliha suitsuse apelsinimaitse ja ahjuõunaga," ütles Ülle Saksniit.

Hiljuti salvestas Tallinna Televisoon Carl Schmidti Külalistemaja restos saadet "Pillimeeste klubi", milles esinevad valik Põltsamaa muusikuid Reigo Tõnissoni juhendamisel tegutsevad Põltsamaa muusikakooli kollektiivid poisteansambel  S&M, S, kes osales ka Eesti Laul 2014 lõppkontserdil ja noorteansambel ning akordioni ja suupillimängija Eduard Einmann. Tealeprojektile kaasaaitajaks oli Põltsamaa Ettevõtjate Liidu president ja Põltsamaa linnavolikogu esimees Andres Vään.