Lembit Michelson
i fotonäitus „Visioon Visioonist".

Kui küsida festivali peakorraldaja, Saue Muusikakooli direktori Kristiina Liiviku käest, kas kümne aasta jooksul tüdimus ei ole peale tulnud, tuleb kiire vastus: „Iga kord on erinev, kordumatu ja põnev - see motiveerib. Mõnikord on tagasilööke ka, aga muusika, looming ja noorte suurepärased saavutused kaaluvad kõik raskused üles."

Tänavuse festivali tegi Kristiina sõnul eriliseks see, et esmakordne Rahvusvahelise Noorte Big Bändi loomine õnnestus - dirigeeris Siim Aimla -, et lisaks Eestile osalesid noored neljast riigist, et bigbändi workshopi viis läbi Sibeliuse Akadeemia professor Jukkis Uotila ja et Sauel kõlas taas Hispaania muusika.

Külaliseks oli 2009. aasta festivalil osalenud José Torres, kellega sel korral astus laval üles flamenkotantsija Maria Rääk. Kõlas Jose Torrese originaallooming, kus traditsioon põimub kaasaegsega, nagu ka Maria Räägu koreograafiates.

Kristiina Liivik arvab, et festivalil osalenud noortest muusikutest kedagi eriti esile tõsta on raske. „Igas esinejas oli kuulda ja näha täielikku pühendumist. Vaimustas noorte energia, kõrge mängutase ja võime end ületada. Omanäoline oli trio Trifolium, Holger Marjamaa teos „Message" haaras täielikult ja mõjus värskendavalt," meenutab ta kordaläinud festivali, mille kõik kontserdid salvestas ERR-i klassikaraadio. Nuriseda võiks vaid viimase päeva ettearvamatu ja heitliku ilma üle, mistõttu otsustasid korraldajad viimasel hetkel Saue kontserdi Keskuse pargist saali viia.

Kurvastusega peab aga lõpetuseks nentima, et „Visioon" suurepäraste noorte muusikute, sütitava ning kirgliku flamenkomuusika ja -tantsuga oli Sauel kohal, sauelasi eriti mitte.

Omaette kasti

SUUR TÄNU!

Kristiina Liivik tänab südamest abilisi, korraldajaid ja toetajaid, kelleta pole võimalik nii suurt festivali korraldada: muusikakooli õpilased ja õpetajad, eriti Ulvi Kanter ja Mairo Marjamaa, Saue linn, Harjumaa Omavalitsuste Liit, Taani Kultuuri Instituut, Eesti Kontsert, Rahvusooper Estonia, Haridus ja Teadusministeerium, Kultuuriministeerium, Hotell Salzburg, Saue Koolihaldusasutus, Loft Lounge ja FunTime.



Saue Muusikakooli Pop-Jazz Osakonna Ansamblis on üheksa liiget. Hanna Tammik ja Elise Lind - klaver; Kristel Palts - vokaal; Inge-Helene Pello, Mihkel Alamaa ja Karl Kristjan Kuimet - löökpillid; Jasper Alamaa - bass; Joosep Alamaa - kitarr; Kaia-Triin Pääsuke - viiul. Fotod: Lembit Michelson