Rohkem läbikäimist eestlaste vahel

Saue vallavanem Andres Laisk märkis, et näeb Ääsmäe küla ja Kuhujavere küla koostöös vaid positiivset. "Väga teretulnud kui üks Põhja-Eesti küla saab tuttavaks Kesk-Eesti külaga. Meie eestlaste viga ongi see, et me käime väga vähe läbi. Suhtlemisel jagatakse ka kogemusi külakultuuri arendamiseks, mis minu arvates lausa lisaväärtus, " lausus omavalitsusjuht. "Mulle meeldis väga ka Suure-Jaani vallas kuuldu, et selles Eestimaa suuruselt teises omavalitsuses on nelikümmend kuus küla, kuid nende esindajad saavad aga ikka kokku nõupidamiseks, mõtete vahetamiseks, " lausus Laisk.

Põhisiht ikka sama

"Huvitav oli kuulda külade ümarlaua ja mittetulundusühingute tegevusest Saue vallas. Eks erinevates piirkondades ole ikka väikesi erinevusi. Põhisiht ja eesmärk on igal pool aga üks ja seesama. Tegutseda tuleb selle nimel, et inimestel oleks parem elada. Arvestades Suure-Jaani valla avarat territooriumi püüame tagada, et huvitavat tegevust ja tunnet, et inimesi märgatakse, jätkuks igasse piirkonda, " ütles Suure-Jaani vallavanem Tõnu Aavasalu.

Rohkesti tarkust kõrva taha

Ühisnädala raames kogunesid 25. novembril Kuhjaveresse ka Viljandimaa Arenduskeskuse MTÜ-de konsulandi Jaanika Toome eestvedamisel Viljandimaa mittetulundusühingute esindajad. Külavanem Rome Mukk andis läbi slaidiprogrammi ülevaate külaseltsi kujunemisest, arenguloost, kümnendat korda toimunud külateatri festivali korraldamisest, ühistegevusest, projektide kirjutamisest. "Kuhjavere kogemused on teretulnud iga mittetulundusühingu jaoks, " lasus Jaanika Toome.

"Ma osalesin Kuhjavere külas toimunud mõttevahetusel esmakordselt . Siit oli palju kõrva taha panna. Hubases külamajas peetud arutelul oli hea ka kinnast kududa, " ütles Viljandi Kultuuriakadeemia kultuurikorralduse eriala esimese kursuse üliõpilane Merily Porovart, kes ise Saaremaa juurtega.

Mõttevahetuste päeval Kuhjavere külamajas aitasid sisustada näiteringid Tegelt Kah Suure-Jaanist ja Pupud-Jukud Tänassilmast.
Suupisted teelauale olid valmistatud Kuhjavere ja selle ümbruse perenaiste ja Olustvere Teenindus-ja Maamajandus kooli õpetajate ja õpilaste poolt.