24.- 27. juuli ja 3.- 7. augustistini kella 14-17 Rakvere keskväljakul ja Rakvere skatepargis muusikalised esinemised kitarri saatel, pantomiimid, kirjanduse ja kutsete jagamine õhtusele üritusele. Samadel kuupäevadel ja kellaaegadel korraldavad lastetöötegijad mänge ja käsitööd Koidula - ja Lennuki tänava laste mänguväljakute kõrval asuval muruplatsil ja Lennuki tänava palliplatsil.

Kava:

24. juulil Rakvere keskväljakul Bulgaaria muusikud ja tervendusevangelist
ajavahemikus kelll 14:00- 17:00
25. juulil Rakvere Spordikeskuse skeitpargis Bulgaaria muusikud ja tervendusevangelist ajavahemikus kelll 14:00- 17:00
26. juulil Rakvere Lennuki tänava laste mänguväljakul sakslased joonistavad näomaalinguid ning teevad lastega käsitööd kellla 14:00- 17:00
27. juulil Rakvere Koidula tänava laste mänguväljakul sakslased joonistavad näomaalinguid ning teevad lastega käsitööd kellla 14:00- 17:00


T, 24. juuli - N, 9. august kell 20 Rakvere Kalevi Hall (Võimla tn. 1)

Eesti Kristliku Nelipühi Kiriku jumalateenistused (Euroopa vajab Jeesust)


R, 27. juuli - P, 5. august Rakvere, E. Vilde tn. 1 (bussijaama taga)

Tsehhi lõbustuspark Tivoli
Lõbustuspark on Tšehhi meelelahutuskultuuri traditsiooniline osa. Sagedasti on see perekonnaäri, mida veetakse põlvest-põlve - niisamuti on lugu ka Eestisse saabunud Tšehhi lõbustuspargi puhul. Pargi praeguse omaniku Antonin Buriani vanavanaisa poolt üle saja aasta tagasi asutatud lõbustuspargi atraktsioone on aastatega pidevalt uuendatud ning nende populaarsus ajaga vaid kasvanud. Tsehhi Lõbustuspark pakub laia valikut atraktsioone, kus nii väiksed kui ka suured leiavad endale midagi. Kokku 12 atraktsiooni alates batuudist lõpetades Ameerika mägedega.
Kellaajad: esmaspäevast reedeni 15:00-20:00, laupäeval, pühapäeval 12:00-20:00.


L, 28. juuli kell 12 Rakvere Kolmainu kirik

Orelipooltund - Tuuliki Jürjo

Kiriku vaimsusega kokkukõlavad muusikasündmused. Juunist augustini on kirikus igal laupäeval kell 12 orelimuusika pooltund, kus astuvad üles peamiselt Virumaaga seotud kirikumuusikud.


T, 31. juuli kell 21 Rakvere Vallimägi

Kukerpillide 40. Juubel
Külalised Marko Matvere, VLÜ ja Ivo Linna
Kukerpillide juubelituur
Sellel aastal täitus ansamblil Kukerpillid 40-s lavaaasta ja loomulikult peab üks korralik ning endast ja oma publikust lugupidav bänd tähistama seda juubeliturneega.
Kukerpillid on tegutsenud kogu selle aja - 40 aastat - ning kordagi pole publikut petetud lausega: see jääb nüüd küll meie viimaseks kontserdiks. Vastupidi, olgu torm või maru, vihm, äike või leegitsev päike - kukrid, nii neid ju hellitavalt kutsutakse, on ikka vapralt laval, et armastatud viisidega kuulajate tuju heaks teha.
Kuid Kukerpillid pole oma juubelituuril üksi laval. Kuna tegemist on nii lugupeetud bändiga, siis otse loomulikult austavad nende sünnipäeva oma kohalolekuga sama lugupeetud ja armastatud lauljad. Suurima heameelega on lasknud end sünnipäevapeole kutsuda ka Ivo Linna ning Marko Matvere ja Väikeste Lõõtspillide Ühing, lühidalt VLÜ.
Olgu öeldud - Kukerpillide, Ivo Linna, Marko Matvere ja VLÜ ühisel suurel kontserttuuril tuleb esitlusele nii vanu tuntud aga ka uuemaid lugusid. Ikka selliseid, mille loomiseks on inspiratsiooni ammutatud elust enesest.


... kuni 25. juuli Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Kollektsioon „Mini - rahvariie"

Rahvusvähemuste naisteklubil „VEGA" on suurepärane kollektsioon „Mini-rahvariie". Mudeliks on teadlikult valitud „Barbie"-nukk. Sellega taheti ühildada kahte aega - kaasaega ja möödunut - ning näidata, et kaasaegne mänguasi näeb välja suurepärane ka vanades rahvariietes.

Praegu on „Vega" kollektsioonis 70 käsitöö-minirõivast, mis on tehtud igale mudelile sobivast materjalist - villast, puuvillast, siidist, brokaadist, nahast, karusnahast...

Kõiki eksponaate võib kasutada mitte ainult näitustel, vaid need võivad olla ka rahvariiete näitlikud õppevahendid.


... kuni 31. juuli Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Näitus „Metsa väge täis"

Lääne-Virumaa Keskraamatukogus laste- ja noorteosakonnas õpilaste joonistustevõistluse  „Metsa väge täis" tööde näitus. Joonistusvõistlust korraldasid Eesti Metsaselts ja Rakvere Linnavalitsus.


... kuni 30. august Art Cafe

Näitus „Naine"

Väljapanekus värviküllased maalid Marje Õunapuult.


... kuni 1. september Rakvere Näitustemajas Tallinna tn 3

Kunstinäitus „Kunst pimeduses/valguses"

Näitusesaali on üles seatud SA Virumaa Muuseumid kunstikogu paremik. Teiste seas saab vaadata Elmar Kitse, Richrad Sagritsa ja Aleksander Rünga, Hando Mugasto ja Romulus Tiituse töid aktist karikatuurideni. Külastaja valida on, kas näitust soovitakse vaadata valges või pimedas ruumis taskulambi valgel. Lisaks on võimalus saada osa  kunstniku ateljee inspireerivast õhkkonnast ja tellida sõpruskonnale või töökollektiivile loovust arendav kunstiprogramm veini ja akti maalimise lühikursusega, lastele eriprogrammid! 

Kuraator Teet Veispak. Näitustemaja on avatud: T-R 10:00 - 17:00 ja L 10:00 - 15:00


Rakvere Teatri mängukava vaata: www.rakvereteater.ee


Rakvere Teatrikinos sel nädalal:Prometheus" ja „Lumivalguke ja kütt"