Tulevikus saab olema üheks majanduse aktiviseerijaks kindlasti Koidula oma maantee- ja raudteetollipiirijaamaga, parkimisplatsidega ja sinna juurde kuuluva teenindusega. Värskas toimunud teine Koidula teemaline infopäev tõi kokku hulgaliselt rahvast ja ootusi töökohtade osas. Selgeks sai see, et igale loodavale töökohale tuleb kindlasti suur konkurss ja töö saab see, kellel on vastavad oskused. Sellepärast soovitan julgelt tolli- ja piirivalvuri ametit õppima minna ja loomulikult ameteid, mis seonduvad raudteega. Head meelt teeb ASi Paldiski Sadamad arenduse hoogustumine ja kõrvu jäi vähemalt 12 töökoha loomise lubadus.

Suurem ehitustegevus käib meil Värska südames staadioni ümbruses. Ehitaja on taotlenud ehituse valmimise pikendamist augusti lõpuni, mille me oleme aktsepteerinud. Ehitus hakkab ilmet võtma ja loodame, et sügisel teeme esimesed stardid tartaankattega staadionil.

Vald on sõlminud ehituse töövõtulepingu Saatse joogivee pumbajaama rekonstrueerimiseks. Puhas, normaalse rauasisaldusega joogivesi jõuab tarbijateni juba sellel aastal.

Üheks tähtsaks sündmuseks tuleb lugeda laululava platsil, Värskast üle 300 inimese küüditatute auks, mälestustahvli avamist. Lehe ilmumise ajaks on avamisüritus toimunud ja mälestusplaat kivile kinnitatud. Selle tänuväärse töö eestvedajaks on Eesti Eruohvitseride Kogu.

Alates 1. juunist on Värska Gümnaasiumi direktoriks kinnitatud Rein Zaitsev. Soovime talle edu hariduselu vedamisel Värska vallas. Kokku on lepitud selles, et haridusteemalised ümarlauad jätkuvad uuesti sügisel ja seal ootame vallarahva panustamist oma ideedega.

Kultuuripoolelt on kõikide ootused üles kruvitud seoses Peko muinasroki etendustega alates 1. juulist. Teater Vanemuine ja Värska Vallavalitsus on teinud erinevaid ettevalmistusi ning loodan etendusteks täismaja.

Soovin vallarahvale päikeseküllast puhkusesuve, kus saab akusid laadida ja korraks ennast argipäeva rutiinist välja rebida. Turismisektoris töötajatele loomulikult palju külastajaid.