Nüüd, tagantjärgi, võin öelda, et see oli üks ääretult mõ­nus stressiravi.

Meie esimene päev, mis koosnes peamiselt auto- ja praa­misõidust, lõppes Tubala külas Katri külalistemajas. Ma pole ammu saanud niipalju naerda, kui sellel õhtul. Sa­laduskatte all tunnistan, et pühkisin lausa naerupisaraid. Ja kuhu see reisiväsimus tol õhtul kadus, ei mõista ma siiani.

Teist päeva alustasime kerge võimlemise ja hingamis­harjutustega, millele järgnes lauluproov. Tutvusime uue laulupeo repertuaariga. Nii mõnegi laulu sõnad olid juba tuttavad, kuid viisijuppe tuleb veel lihvida. Sügisel võ­tame selle töö tõsisemalt käsile. Päevaplaan nägi ette Kärdla kohvikutepäeva külastamist ja telkimiskoha ot­simist. Kärdlas veedetud aeg oli ääretult kaunis. Väike, armas linn, toredad kohvikud täis hõrgutavaid lõhnu ja maitseid.

Edasine ei läinud aga hoolimata tehtud eeltööst kaugeltki plaanipäraselt, kuid see meid ei heidutanud. Telkimispai­ga otsimisest kujunes ootamatult põnev offroad üritus ehk otse öeldes- ekslesime autodega metsas ja põllul. Ometigi olid meie kasutuses mitmed nutikad tehnikavidinad. Tuli meelde ütlus, et naised ja tehnika ei sobi kokku. Siiski jõudsime õnnelikult Kõpu poolsaarel asuvale Hirmuste telkimisalale, kus ootasid meid päike, rand, meri ja ise­gi üks nastik. Olime lummatud vaadetest, mida Eestimaa loodus meile kinkis. Õhtul süütasime lõkke, saatsime päikese oma pilkudega mere taha puhkama ning tervitasi­me Hiiumaa tähistaevast lauludega seiklevatest rüütlitest ja Võrumaast. Kohe kuidagi ei raatsinud sel ööl magama minna.

Peale seda suvelaagrit läheksin nende lauluõdedega kas või luurele. Ei jäänud me kusagil hätta ega olnud meil hetkekski igav. Igasugune stress ja väsimus on nüüd pi­kaks ajaks nagu peoga pühitud.

Ootan pikisilmi juba sügist, et saaks taas alustada lau­luproovidega ja veeta meeldivalt aega selle armsa selts­konnaga. Seda enam, et ees on ootamas laulupeoaasta. Ja kuna toredaid lauluõdesid mahub palju ühe klaveri ümber, siis ootame rõõmuga enda seltsi uusi laulusõpru, kellega koos lauldes seigelda.