köök, kulbid, kulp, keetmine Foto: Ardo Kaljuvee

Tegelikult ei peagi nende toitude mekkimiseks vapper olema. Tegemist on tavaliste maitsvate koduste roogadega. Tõsi, seda vasika pääaju pudingit pole Ene jõudnud veel valmistada. Kuna toidud, mis vanas Anseküla koolimaja hoones pesitseva teelistemaja menüüs sees, on aga ainult head ja veel paremad, siis ei taha uskuda, et ka mainitud puding võiks kehvake olla.

Sel kuul uksed avanud teelistemaja oli Ene mõtteis juba kümme aastat tagasi. Kuna teelistemaja ehk koht, kuhu teelolijad võisid sisse põigata ja pruukosti võtta, oli see hoone olnud ka ammu aega tagasi, oligi nüüd samas majas elava perenaise soov selline maja uuesti avada. “Otsisin vanu kokaraamatuid ja leidsin aastatest 1900 ja mõni aasta peale,” räägib Ene.