Avaldasin siis naisele naljaga pooleks arvamust, et kui Koit Toome nüüd kooriga peab esinema, et siis äkki Wannamoisa segakoor selle au endale saab. Ja kui koitis uus päev, siis postkasti avades jäigi kohe silma: „Kohtuotsus on langetatud ja edasikaebamisele ei kuulu, järgmisel pühapäeval Wannamoisa segakoor koos Koiduga telepurgis"

Meeleolu seitsmendas taevas, sai järgmisel õhtul Saue valla Kultuurikeskusesse kooriproovi vuratud. Selgus, et tegemist on nii populaarse ettevõtmisega, et isegi Lõuna-Eestisse kolinud endine kooriliige oli meiega liitunud.

Algas proovieelne võimlemine ja keset kõige magusamat massaažiprotseduuri jõudsid pärale ka telemehed koos Koit Toome ja naismeeskonnaga. Peale tutvustamist, kus Koit väitis, et oli ikka tõsises mures, kust leida Laagri kandist koori ja kuidas head haldjad ta siis meie juurde juhatasid, esitati meile laul, millega peame saates üles astuma. Selleks osutus Tanel Padari ja Inese poolt kuulsaks lauldud „Legend".

WAFi õpetajad Kadri Koppel alias Maiken ja Anneli Pilpak olid teinud laulule kooriseade ja asusid seda nüüd isiklikult meile õpetama. Proovi lõpuks oli esimene nägemus asjast olemas ja Maiken ning Anneli arvasid, et saab asja küll. Järgmisel päeval oli sigimist-sagimist, otsiti sobivaid rõivaid ja koorivanem Urmel jooksis jalad rakku, et meestele ilusad punased lipsud saada. Õhtul oli veel proov ja laupäevaks oli meil planeeritud Padisel Kallaste talus laululaager (kirjapildis sobib hästi kokku "Laulupealinna" ja Laagriga), kus andsime viimast lihvi häälepartiidele ja harjutasime lavalist liikumist. Abiks olid meil tuntud hääleseadja Toomas Voll ja loomulikult Maiken ning Anneli. Peale lõõgastavat sauna kobisid kõik koju puhkama, et pühapäeval juba hommikul vara ja virgena telemajja lavaproovi jõuda. Selgus nimelt, et sellise otseülekande ettevalmistamiseks kulub ikka üks väga tõsine tööpäev koidust hilisõhtuni.

30. oktoobri hommik algas võimlemise, massaaži ja lahtilaulmisega. Selle järel anti juba lavalaudadel meie laulule viimane lihv, et õhtul ikka viimase peal välja tuleks. Siis tuli mõnetunnine paus, mida vähemalt koori kaunimad liikmed kasutasid selleks, et veel ilusam välja näha.

Peale lõunat läks aga lahti saate ettevalmistus - proovid, kuidas lavale minna, laval olla ja kuidas lahkuda ja lõpuks veel ka peaproov. Ning oligi aeg sealmaal, kui puhusid fanfaarid, põrisesid trummid ja anti saatele avapauk ning lavale läksid esimesed esinejad. Ja ühtäkki oligi käes Koidu esimese laulu aeg. Seekordseks missiooniks oli tarvis laulda kuni 12-aastase lapsega. Koidu partneriks osutus rõõmsameelne Laagri kooli 4. klassi noormees Jaagup Tuisk, kes tantsib, mängib klaverit, on spordipoiss ja laulab nagu ööbik, vaata et teeb Koidulegi silmad ette. Nende esitatud laul „Nii pöörleb eluring" muusikalist „Lõvikuningas" oli nii võimas, et külmavärinad tulid peale ja ka žürii kiitis taevani.

Veel veidi ja lõpuks oli aeg ka Wannamoisal lavale minna. Kõigil olid südamed erutusest lõhkemas, et esitus ikka kaunilt välja tuleks. Viimaste päevade ponnistused olid vilja kandnud ja kõik läks kenasti ning kui peale laulu kulminatsiooni saabus lavale hetkeks vaikus, oli hinges selline vabanemise tunne, et tahaks või tõusta lendu. Žürii suhtus meisse heatahtliku positiivsusega, aga kui tehti teatavaks tulemused, selgus, et saame veel teisegi korra Eesti rahvast teleriekraanil oma esitusega rõõmustada.

Laulud lauldud, ootasime põksuvail südameil kohtuotsust. Seekord ei olnud tähtede seis aga Koitu soosiv. Kuigi Ivo Linna kuluaarides mainis, et nii priima esitusega oleks kindlasti pidanud edasi pääsema ja kui oleks tema teha olnud, oleks nii ka läinud, pidime tõdema, et Laagri rahvas ei olnud nii hoolas helistama ja edasi pääsesid Kohila ja Birgit. Keegi humoorikas netikommentaator soovitas isegi saate nime ära muuta "Helistajate pealinnaks".

Aga seekord siis sedasi. Igal juhul saime väärtusliku kogemuse võrra rikkamaks ja Wannamoisa segakoori nime kuuldes ei küsita enam: „Äh, kis tuu viil om?", vaid noogutatakse teadvalt: „"Laulupealinna" Wannamoisa!". Ja tore oli kogeda sedagi, et kui lauluproovist ikka kiputakse vahel viilima, siis nüüd olid kõik 110-protsendiliselt kohal, mitte keegi ei tahtnud sellisest kogemusest ilma jääda.