Mõnikord tundub, et punktuaalne naaber ärkab juba varavalges, enne kukke ja koitu, ning ootab pingsalt öörahu lõppemist, et siis minuti pealt saag või mõni muu lahe motoriseeritud töövahend käima tõmmata. Vaene sina, kui oled just tolle laupäeva või pühapäeva hommikul otsustanud end viimaks inimese kombel välja magada.

Mõnikord tundub, et naabril on koguni talgud, sest kõik mootorid vinguvad, undavad ja jõuravad üksteise võidu. Sellise metsiku töötegemisega peaks ju ühe nädalavahetusega kogu aasta tööd tehtud saama, kas pole? Tegelikkuses kordub kõik järgmisel nädalavahetusel. Ja ülejärgmisel. Ja üleülejärgmisel. Ja nii kuni talve tulekuni välja.

Ja töökate naabrite naabrid peavad pidevalt selle müra sees elama, silmad magamatusest paistes ja kõrvad lärmist lukus. Huvitav muidugi, kas ja millal nemad ise oma aia- ja remonditöid teevad? Või ongi nende majapidamises hein alati rinnuni, oksad krae vahel ja voodrilauad teibiga seina kinnitatud?

Hea lugeja, kas ka Sinul on sarnaseid probleeme liiga usinate naabritega? Või tunned, et oled ise selline naaber? Aga äkki oled saavutanud oma naabritega hoopis säherduse kokkuleppe, et kõik osapooled on rahul? Või on Sinu kodukohas pandud paika kindlad nädalapäevad ja kellaajad, millal lärmakamaid töid oma krundil teha tohib?

Anna sellest teada meie kommentaariumis.