Esimesest projektikohtumisest Iirimaal oli juba juttu detsembrikuu „Kodukandis".

Pärast projektijuhi Merike Siku avasõnu ja tervitusi, asuti kontserdi kava juurde. Väliskülaliste esinejad ei olnud õppinud-harjutanud lauljad, kuid kasutades video-tuge ja oma loomulikke laulueeldusi esitasid (peamiselt inglise keeles) rea huvitavaid ja meloodiarikkaid laule. Türklased ja eestlased lisasid lauludele veel tantsunumbrid.

Itaalia esindus ehtis oma kava maailmakuulsa pop- ja ooperilaulja, pimeda artisti Andrea Bocelli (54) muusikaga. Poppoisi veetluse omandas Türgi kitarrist ja laulja Serkon, kelle esinemised marulise aplausiga vastu võeti.

Kontserdi lõpuosas esinesid duona Kadrina neiu Mariliis Tiiter ja Serkon (saade ja laul), esitades Ott Leplandi eurolaulu „Kuula ..."

Kadrina noormeeste meestetants
läks samuti menukalt - aplaus oli võimas! Kadrina vokaaloktett Elene Altmäe klaverisaatel oli võõrustajate omapoolne panus kontserti

Neli päeva Eestiga tutvumiseks

Külaliste päevad olid täis sõitusid ja huvitavaid kohtumisi. Kokku oli külalisi 28, neist 19 õpilast ja 9 õpetajat. Vaatamisväärsusi jagus kõigile.

Teel Tartusse Eesti Rahva muuseumi, külastati Äksis Jääaja muuseumi. Ühel päeval tegeldi ühiskondlike ja poliitiliste teemadega, nagu migratsioon, igat sorti legendid jne.

Rakveres külastati veel Vallimäe kindlust ja Põhjakeskust. Viimases oli isegi võimalik aega veeta 'šoppamisega'.

Loomulikult pakkus kõigile suurt huvi tutvuda meie rahvuspargi - Lahemaaga, käia Käsmus ja Altjal. Comenius-projekti iseärasuseks ongi tundma õppida teisi rahvuseid, saada aimu nende traditsioonidest ning samas pakkuda vastu võõrustajate omapoolseid vaatamisväärsusi, tavasid ja kultuuri omapära.