Me võiksime öelda, et talgud algavad Prandis maikuus ja lõpevad septembris. Oleme püüdnud hoida pidevalt korras Prandi allikate äärset ala. Igaks nädalaks on meil pannud ennast kirja kolm  inimest, kes niidavad ja trimmerdavad meie kasutuses olevat ala. See on koht, kus ilusal suveõhtul kohtad inimesi nii oma külast, vallast kui ka kaugemalt. Külamajas toimuvad pidevalt  mitmesugused üritused. Seega liigub külas väga palju ka võõraid inimesi. See koht on Koigi valla üks visiitkaartidest, mis peab olema korras ja külastajale peab jääma tunne, et teda oodatakse siia nii täna, homme kui ka edaspidi.

Külas  elab  väga palju vanemaid  inimesi, kes on  oma töö juba ära teinud ja nüüd on  kord  nooremate  käes. Tahaksin kiita nende talude nooremat põlvkonda, kelle oma kodu on hoopis kaugemal, aga tähtis on  neile ka oma lapsepõlvekodu. Suur tänu Rask Priidu perele, Eha Vaardi perele, Janno Koplimetsale ja Marje Kullile, Aili Õllele ja Rein Riivile, Kaire ja Märt Melsasele, Marek Reismani perele, Aivo Abiloni perele. Alati on  meil abiks ka meie sőbrad perekond Jaanof,  perekond Kägu, perekond Kukk, Elli Avila, Martin Binsol.

Kiitust väärivad ka kõik need meie küla inimesed, kes elavad siin Prandis või Koigis - nende õlgadel lasub veel suurem koorem. Ainult head meelt võid tunda nende inimeste üle, kui vaja siis ollakse alati oma küla eest väljas.

Inimesi on  igasuguseid. Igaüks ei ole harjunud tegema tasuta midagi ühise eesmärgi nimel. Valu  käib südamest läbi kui palud kellelgi tulla paariks tunniks midagi tegema ja öeldakse, et ei ole aega. Selle kohta  võiks öelda, et aeg ei ole meie üle peremees, vaid meie oleme aja üle  peremehed. Meil kőigil on oma tegemised, see on suhtumise küsimus. Kuid õnneks on selliseid inimesi mõned üksikud, kes on harjunud saama aga mitte panustama.

Meil oli siiani teadmine, et Prandi küla esmamainimisest möödub 2014. aastal 450 aastat. Saime  aga hiljuti Rootsi riigi arhiivi andmed, kus on kirjas, et Prandi küla saab juba sel aastal tähistada küla 610. aastapäeva. Seega 5. oktoobril tähistame seda päeva Prandi külamajas. Oodatud on  kőik, kes on seotud olnud meie külaga ja kes on meie toetajad.

Soovin  teile  kőigile  tegusat  ja mőnusat suve. Leidke ikka  aega oma  lähedaste, sõprade ja oma koduküla  jaoks.