KAARMA VALLA KÜLADE VÕRKPALLIVÕISTLUSTE JUHEND

1.Eesmärk.

Võistluse eesmärgiks on võrkpalli, kui ühe saarlaste populaarsema pallimänguala populariseerimine, kehalise tegevuse arendamine läbi võistkondliku ja kollektiivse pallimängu ning valla külavõrkpalli parima võistkonna väljaselgitamine.

2. Võistkonna koosseis ja suurus.

Võistlustest võivad osa võtta kõik isikud, kes omavad Kaarma valla sissekirjutust, vanuselisi piiranguid ei ole. Soovitav on, et vastava küla või piirkonna võistkonnas mängiksid samuti vastava küla või piirkonna elanikud. Võistkonna suuruseks on 4 + 2 mängijat: 4 meest ja 2 naist. Lisaks 2 varumängijat.

3. Reeglid.

Mängitakse tavaliste ja üldtunnustatud võrkpallireeglite järgi. Palli võib mängu käigus puutuda kõikide kehaosadega (ka pea, õlgade ja jalgadega). Servida võib ainult käega! Pärast servi vastuvõttu, tohib vastasvõistkond palli puutuda ainult 3 korda, sulustamispuude siinjuures arvesse ei lähe. Nn. „sooje palle" ei arvestata, aga palli kinni püüda ei tohi. Mängitakse kuni 3 geimini. Esimesed 2 geimi kuni 25 mängupunktini, viigiseisu puhul kolmas geim kuni 15ne mängupunktini.

Mänguväljak peab olema üldiselt mõõtmetega 18 m x 9 m, ent võistkondade kokkuleppel, võivad mõõtmed _+ 1 m võrra muutuda. Väljaku piirid peavad olema selgelt ja nähtavalt tähistatud. Võrgu kõrguseks on max 2 m ja 42 cm - min 2 m ja 40 m.

Mängu juhib 1 kohtunik. „Ausa mängu" põhimõtted on kohustuslikud!

4. Võistluste läbiviimine ja autasustamine.

Võistkonnad jaotatakse alagruppidesse, millest igast 2 paremat pääsevad finaali. Finaali võitjat autasustatakse karikaga, mängijaid diplomitega. 2. ja 3. koha võitnud võistkondi autasustatakse diplomitega ja mälestusesemega.

NB! Võitjate autasustamine toimub Kaarma suurel jaanitulel 22.juunil maalinnal!