Käisin ise kohapeal seda maja vaatamas, jälgisin maja ümbruses toimuvat ning sain aru, et kui päästeteenistus ei oleks olnud operatiivselt kohal või oleks lahkunud kohe pärast esimest põlengut sündmuskohalt, oleks plahvatus võinud korrusmajade piirkonnas tekitada väga suure kaose.

Kutsun korteriühistuid üles vaatama ja kontrollima üle oma küttesüsteeme, majas olevaid gaasitorusid ning jälgima, et oleks tehtud korrapärased hooldustööd. Gaasiga seotud majades võiks selliseid kontrollimisi teha iga nelja aasta järel.

Kindlasti peavad oma majapidamise ja seal asuvad erinevad küttekolded, kas siis ahjud, kaminad või pullerjanid, üle vaatama ka kõik eramajade elanikud.

Lisaks kütmisele peab olema tähelepanelik, et küttekolded ei oleks pragunenud või katki ega ajaks vingu tuppa. Viimase nädala jooksul on tulnud rohkesti uudiseid, et ühes või teises piirkonnas on toimunud põlenguid.

Neid olukordi saab vältida, kui jälgime, kui palju, kuidas ja millega kütame. Kui oleme nii enda kui ka oma naabrite suhtes tähelepanelikud, on meil piisavalt meelerahu.

2. veebruaril möödus 92 aastat Tartu rahulepingu sõlmimisest Eesti Vabariigi ja Nõukogude Venemaa vahel. See on märgiline tähtpäev Eesti jaoks, kuid kindlasti ka väga oluline sündmus Nõmme jaoks, sest Tartu rahu järgi sai 1924. aastal endale nime Nõmme Rahu kirik.

Hea sõber Ove Sander on suutnud toimiva koguduse luua, mis on inimeste jaoks avatud ning muutunud armastatud kogukonnakeskuseks Nõmmel. Oleme koos pannud käima Toidutare, mis annab soojust ka abivajavate inimeste hinge. Lisaks Nõmme Rahu kogudusele on meil ka Lunastaja kirik, mis on värskelt renoveeritud ja ülesehitatud, kuid juba vähem kui nelja aastaga leidnud endale kindla koha Nõmme inimeste südames. Hooliv kogukond algab meelerahust!