Ministrit huvitas eelkõige hu­viharidus: ,,Mind teeb murelikuks muusikakoolide probleem Eestis. Täna on meil 88 muusikakooli, reaalne vajadus oleks 30. Praegune muusikaõpetajate palk ei kannata kriitikat. Huviharidus ongi kallis ja praegu omavalitsuste poolt rahas­tatav. Kas tõesti ei õnnestu naaber­valdadega kokku leppida, et teha üks ühine kool? Üks variant on, et riik ütleb: kui OV hakkama ei saa, võtame ära. Muusikakool võib samas olla ka eraõiguslik. Üle riigi on probleemid selles valdkonnas ühesugused."

Üheks teemaks oli kohalik ha­ridusvõrgustik ja gümnaasiumide jätkusuutlikkus. Nii alevi- kui val­lajuhid on kindlalt seda meelt, et Vändra Gümnaasium jääks alles. Langi sõnul esitab haridusminister Jaak Aaviksoo täpsema reformi­kava valitsusele enne jaanipäeva ja alles pärast seda saab hakata lange­tama konkreetsemaid otsuseid.

Raamatukogu juhataja kt Lai­ne Adamsoo üle riigi kirgi kütnud ministeeriumi poolt kehtestatud nn ,,kohustusliku kirjanduse" üle ei kurtnud, küll aga muutis ministri näo mõtlikuks Adamsoo vastus kir­janduse ostmise rahastamise kohta - praegu eraldab riik raamatuko­gule raamatute ostmiseks 3980 € ja omavalitsus 3400 €. Viimane summa peab ära katma ka kogu perioodika tellimise.

Ministri positiivne sõnum oli, et Kultuurkapitali juurde moodus­tatud fond hakkab rahastama kirja­meeste lugejatega kohtumisi: ,,Riik maksab kirjanike sõidu ja neile väi­kese honorari." Seega on sügisest oodata raamatukogudes rohkem kohtumisõhtuid.

Vallas kohtusid kultuuriminist­riga vallavanem Peeter Reimann ja volikogu esimees Kaido Madisson. Reimann oli mures Kurgja talumuu­seumi saatuse pärast, sest omava­litsuste territooriumil olevad muu­seumid tahetakse anda sama oma­valitsuse haldusalasse. Langi sõnul on C. R. Jakobsoni Talumuuseum praegu Põllumajandusministeeriu­mi haldusalas ja mingeid muutusi kavas ei ole.