Pärast Tammeka alistamist lootis Kuressaaare kapten Martti Pukk hea emotsiooni najal tõusuteele pääsemist ja seni on see ka saavutatud. 21. mail viigistasid saarlased võõrsil 0:0 Nõmme Kaljuga, kolm päeva hiljem alistuti kodus napilt Sillamäe Kalevile.

"Me tahame mängida paremini kui Viljandis ja üritame sellest mängust võtta kolm punkti," lausus Kuressaare peatreener Sergei Zamogilnõi.

Esimeses omavahelises matšis 9. aprillil kaotas Kuressaare võõrsil 0:2 ja toonased vead ihkavad seekordsed võõrustajad kindlasti parandada. Liiati on Zamogilnõi käsutuses vigastustest paranenud meeskond, vaid mängukeelu all olev Märt Kluge ei saa väljakule joosta.

"Kogu meeskond on vigastustest prii ja saanud mänguks Viljandiga hästi valmistuda," ütles Andre Ilves. "Mäletame täpselt oma eksimusi esimeses omavahelises kohtumises ja nüüd peame neid kindlasti vältima, et kodupublikule heameelt valmistada ning seisu liigatabelis jõudsalt parandada."

Kui saarlased peavad õppima tänavustest vigadest, siis viljandlasi kummitavad eelmise aasta resultaadid, kui mängiti veel Tuleviku nime all. Esimesel kohtumisel Saaremaal anti käest 2:0 edu ja kaotati 2:3, viimases mulluses mängus jäädi alla 2:4. Abitreener Aiko Orgla üritab seista hea, et midagi säärast tänavu ei korduks.

"Eelmise aasta tulemused Kuressaarest on kõigil mängijatel meeles. Eriti hästi on meeles aastatagune mäng, kus pärast 2:0 võidetud poolaega ütles kuulus mängumees Rasmus Tomson, et mängime nagu laste vastu ja seda mängu on võimatu kaotada," meenutas Orgla kibedalt. "Ometi me kaotasime mängu 2:3. Seega ei saa me Kuret nende tuulises koopas kuidagi alahinnata."

Ettevaatlikkusele manitseb ka kaitsja Andrei Veis: "Kuressaare on näidanud, et suudab mängida ka tugevamate vastastega. Meie oleme võitluseks valmis ning kõige tähtsam on meil oma võimalused ära kasutada." 

Pilet kohtumisele maksab 2 eurot, sooduspääse kuni 18-aastastele ja pensionäridele 1 euro. Kohtumise vaheajal toimuvad maasturi Dacia Duster ja Sloveenia koondisereisi eelloosid.

Peakohtunik: Hannes Kaasik
Abikohtunikud: Marko Leevand, Rein Pajunurm