Lasteteatri õues kesklinna mänguväljakul on väiksemate rõõmuks tegutsemas kloun Sem Fatkin ning Heino Seljamaa Teater Kohvris etendusega Okasroosike.

Kirjandus- ja raamatuõues, kesklinnast tulles veidi enne Arensburgi hotelli, kõneldakse kirjandusest ja loomingust. Kirjandusõue veavad Ene ja Jüri Kallas ning Liilia Virves. Kohapeal toimub ka uute raamatute müük ja vanade raamatute „rohevahetus" ehk  igaüks, kes toob kaasa raamatud, mida enam ei taha, saab vahetada need endale vajalike raamatute vastu, mille on kaasa toonud keegi teine. Reedel, 2. augustil kell 16 tulevad kirjandus- ja raamatuõues publiku ette Indrek Hargla ja Aarne Mägi, kell 15 aga räägivad vennad Tuulikud saarelisest kirjandusest. Õues on ka vabalava, kus kõik sulesepad on oodatud oma loomingut ette kandma.

Kuressaare merepäevade produtsendi Reet Truuväärti sõnul on teemaõuede mõte selles, et tuua merepäevi rohkem ka kesklinna. „Ka meie meie merefestivali kava muutub mitmekesisemaks, kui on esindatud nii kunst kui kirjandus," selgitas Truuväärt ja lisas, et Marine uulits võiks merepäevade ajal päris traditsiooniks kujuneda.