H.K.: Haridus (millistes koolides õpitud ja kus, alustades algusest)?

J.S.: Minu koolitee algas 0-klassiga Viira 3-klassilises koolis. Lasteaias ei käinud, olin mamma (vana-vanaema hoida). Viira kooliga oli tol ajal selline huvitav lugu, et see kasvas - iga aastaga tuli üks klass juurde. Nii et lõpetasin ma Viira kaheksaklassilise kooli. Seejärel õppisin Kaarepere sovhoostehnikumis (praegune Luua metsakool) metsandust.

H.K.: Perekonnaseis ja lapsed (abikaasa ja laste nimed)?

J.S.: Olen vabaabielus (Eesti riik miskipärast ei soosi abiellumist), elukaaslane Margit ja seitsmeaastane poeg Marko.

H.K.: Milliseid ameteid siiani peetud ning millist tööd praegu teed?

J.S.: Olen olnud metsavaht, talusulane, farmitööline, turvamees. Viimased 13 aastat raietööline. Tööandjad on vahetunud, aga amet samaks jäänud. Praegu töötan RMK-s.

H.K.: Huvialad?

J.S.: Nagu keskmine eesti mees olen ka mina aktiivne tugitoolisportlane, käin aeg-ajalt kalal ja looduses matkamas. Viimased neli-viis aastat on aga mu hobiks suupillimäng. Kuulun Pärnu suupilliklubisse Piccolo ning mängin Piccolo orkestris.

H.K.: Südamelt ära?

J.S.: Muresid on ikka - mis toimub maailmas, kuhu ja kuidas juhitakse meie oma riiki, mida toob tulevik. Eks vist nii nagu meil kõigil.

H.K.: Põnevamad reisid siiani?

J.S.: Kõige põnevam on ikka avastada veel nägemata paiku meie oma Eestimaal: astud uksest välja, paar sammu kaugemale, keerad ümber nurga ja ohhoo...

H.K.: Lemmiksöök ja jook ning ehk on olemas mõni enda poolt leiutatud hea söögi või joogi retsept, mida Kaldad lugejatega jagada?

J.S.: Söön põhimõtteliselt kõike, mis eesti inimeste menüüsse kuulub. Kui miski alla ei lähe, pole järelikult kõht tühi. Vahel meeldib ka "kulinaarseid eksperimente" teha, teinekord isegi edukalt, kuid tavaliselt ma retsepti üles ei kirjuta. Hea toidu retsept on tavaliselt ikka tubli ports värsket õhku ja füüsilist aktiivsust.

H.K.: Mida põnevat meenub Tori kandiga ja Rätsepa külaga, kust pärit ema Leiki?

J.S.: Rätsepa küla on mu sünni- ja lapsepõlvekodu. Eks lapsepõlv kõige rohkem meenubki. Ja lapsele on kõik omamoodi põnev, olgu siis ujuma minek, kalalkäik, hobused üle tee koplis, koolitee üle kiivas rippsilla...

H.K.: Kas Tori kandiga ka tulevikus mõned plaanid on?

J.S.: Iial ei või teada. Olen ikkagi Viira kooli vilistlane...

H.K.: Milliseid ajalehti-ajakirju tellid-loed?

J.S.: Ajakirju ja -lehti ei telli, maailmasündmustega hoian end kursis teleri, raadio ja interneti kaudu.

H.K.: Mida põnevat meenutad 24. juulil Ritsus Heitti Sosi ja Lembit Lingi eestvedamisel toimunud Rätsepa küla kokkutulekust?

J.S.: Tore oli kohtuda oma endiste õpetajatega ja muidugi üllatas soe vastuvõtt kõigi poolt. Tekkiski kohe selline omaküla poisi tunne. Loomulikult oli väga tore Lembit Lingiga koos ka muusikat teha.
Usun, et aasta pärast on Lembit juba suupillifestivalil osalejate kirjas. Sain ka rohkem teada Rätsepa küla ajaloost ning sealsete talukohtade tekkest.

H.K.: Millist raadiojaama enim kuulad?

J.S.: Vastavalt tujule, vahel Raadio 3-e, vahel ka Elmarit ja Vikerraadiot.

H.K.: Millised saated on telerist lemmikud ning milliseid saateid mitte kunagi ei vaata?

J.S.: No Mehhiko ja Saksa seriaale kohe üldse ei vaata. Meeldivad reisi- ja loodussaated.

H.K.: Sõnum või tervitus Tori kandi rahvale?

J.S.: Usun, et Tori rahvale sobivad samad soovid, mis tervele Eesti rahvale - paremat ... kõike! Naeratage!

H.K.: Kui unustasin midagi tähtsat küsida, siis esita endale ise see küsimus ning vasta ka sellele?

J.S.: "Mis on tähtis?" Sellele küsimusele võiks iga lugeja proovida ise vastata!