"Mis moodi peaks inimene need kolm nädalat ennast kasima? Selline info
renoveerimistööde kohta ilmus üleöö ja sooja vett siis enam tarbida juba
ei saanud," ütles pahane elanik.

Korterite ustele riputatud teadetest selgus, et põhjenduseks pakkus AS Eraküte välja majas väidetavalt toimuvad renoveerimistööd.

Delfile vihje saatnud allika sõnade kohaselt ei saa seda päris puhta tõena võtta ning süüdistab ettevõtet vales tööde planeerimisega seotud tegevustes.

AS Erakütte juhatuse esimees Priidu Nõmm vabandab Pärna puiestee kortermaja elanikele põhjustatud ebamugavuste eest ning möönab, et ettevõtte Valga osakonna töötajate teavitustöö oli antud olukorras ebapiisav ning edastatud informatsioon puudulik.

Nõmme sõnul on soojuskatkestus tingitud soojustrassi suuremahulisest rekonstrueerimisest, mille käigus vahetatakse sulgeseadmed Pärna puiesteel ja renoveeritakse soojustrass kuni Vee tänav 1 majani.

AS Erakütte andmeil tulid teavitused toimuvast soojuskatkestusest seda puudutavatele Valga elanikele ka SMS-i teel 28. juunil, ent ilmselgelt ei olnud see piisav, et kõik majaelanikud katkestustega kursis oleks.

Nõmme sõnul on juhtum pigem erand kui reegel. "Eraküte teavitab plaanilistest soojusenergiakatkestusest oma lepingulisi partnereid reeglina kuu aega ette ning info allüürnikele avalikustab hoone omanik või haldaja," rääkis ettevõtte juhatuse esimees.

Valgas Pärna puiesteel toimuv soojuskatkestus kestab AS Erakütte kinnitusel 26. juulini.