Õpetajaskond on samuti juba välja valitud, kõik kuus rühmaõpetajat noored, kõik energilistes kahekümnendates. Kuigi Veskitammi lasteaia vanema ja uhiuue tiiva vahel on ca 200 meetrit, käsitleb direktor neid ühe organismina. „Kindlasti ei saa olema nii, et on n-ö peamaja ja kõrvalmaja. Õppekava ja õpikeskkond on sama, tegevused saavad olema integreeritud. Õue mänguväljakule mahume ka kõik koos ära," lubab Klein hoida fookuse ühisel hingamisel.

Uus lasteaiatiib saab ka omaette sissepääsu, sel aastal rajatakse üle tee põllule ka parkla, hetkel tuleb lapsevanematel läbi ajada kas kooli parkla või lasteaia tagumise parklaga. Eraldi sisspääsust hoolimata saavad pisikesed nuusutada juba ka koolikeskkonda - nimelt on toitlustus organiseeritud kooli söökla juurde kohandatud klassis ja tulevikus saavad ilmselt ka liikumistunnid toimuma kooli võimlas. „Ega me üheksa-rühmalise lasteaiana ka enam oma pidude ja üritustega alati lasteaia aulasse ära mahu, hakkame kasutama ilmselt samuti kooli aatriumit. Meie suhted kooli poolega on olnud ikka super head," kiidab Klein.

Veskitammi lasteaed seab end uutes ruumides sisse viieks aastaks. Seejärel lähevad need kooli käsutusse. Ka koolirahvas rõõmustab uute ruumide üle, sest direktori kohusetäitja Toomas Artma sõnul ollakse situatsioonis, kus esimeste klasside neljale paralleelile üleminek ilma täiendavate ruumideta ei oleks mõeldav. Täna saab kooli pool enda kasutusse juurdeehituse esimese korruse, kus seatakse sisse keeleõppeklassid ja arvutiklass. „Senine arvutiklass oli 15-kohaline ja tänaseks amortiseerunud tehnikaga. Ka on uues tiivas ette nähtud ruumid taustajõududele: sotsiaalpedagoog, psühholoog ja logopeed saavad üksteisele lähestikku asudes operatiivsemalt koostööd teha," ütleb Artma.

Kuna kool läheb neljale paralleelklassile üle järk - järgult, siis on ka ruumivajadus järk - järgult kasvav, seega on Artma hinnangul lasteaiarühmade loomise idee uude tiiba väga mõistlik ja ta usub, et lasteaed ja kool saavad üheskoos väga toredasti tegutseda. "Lasteaeda, teisele korrusele, pääseb eraldi sissepääsust trepikoja kaudu ja kooliõpilastel pole ilmaasjata vajadust minna lasteaia poolele. Lastaed sätib oma söömas käimised kooli sööklasse selliselt, et see kooliõpilastele mingeid arusaamatusi ega kitsendusi ei tekita ja kool teeb kõik selleks, et lastaialapsed tunneksid end koolis hästi ja oleksid osa suurest perest," lubab Artma.

_________________________________________________________________
Laagri kooli juurdeehituse netopind: 1024 m2, 3 lasteaiarühma ja 3 kooliklassi
Maksumus : 840 tuhat eurot ehitustööd, 135 tuhat sisustus, järelvalve, elektrisüsteemi arendus
Ehitaja: Riito Ehituse AS
Avamine: 17. veebruar 2013