Valga maavanem Margus Lepik andis treenerile kõrge autasu üle 6.märtsil Otepää Vallavalitsuses. Ants Orassoni tunnustasid ka Otepää vallavolikogu esimees Aivar Nigol ja vallavanem Merlin Müür.

Ants Orasson töötab Audentese Spordigümnaasiumi Otepää filiaalis laskesuusatamise treenerina ja on tegev Oti Spordiklubis. Ants Orasson on töötanud spordikoolis alates 1977. aastast. Treenerina teeb ta oma tööd kohusetundlikult, panustab eesti laskesuusatamise koondislaste kasvatamisele nii oma töös kui töö kõrvalt. Lisaks meie kooli õpilastele tegeleb ta ka Zahkna Teami treeningtööga. Talvel on tema korraldada mitmed laskesuusatamise võistlused Otepää radadel. Oma treeninggrupi õpilaste käekäiku jälgib ta hoolsalt, tihti on tema kasvandikkudeks õpilased kaugematest Eestimaa nurkadest, näiteks Hiiumaalt ja Narvast. Ants on rõõmsameelne ja optimistlik ja tähelepanelik oma töökaaslaste suhtes. Mitmed tema kasvandikud on saavutanud võistlustel häid kohti. Näiteks 2012. aastal krooniti tema õpilane Grete Gaim Soomes Kontiolahtis toimuvatel noorte ja juunioride laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel noorte arvestuses jälitussõidus maailmameistriks.

Ants on nelja täiskasvanud lapse isa ja kuue lapselapse vanaisa. Ta on pälvinud Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupi aastapreemia 2012 spordi valdkonnas ja on Otepää valla isa 2010.

Vaata veel fotosid SIIT