Kohila laagri kolm eritunnust

Lastelaagri peakorraldaja ja ideoloog, Kohila valla kultuurinõunik Anneliis Kõiv  toonitab, et Tohisool toimuvat lastelaagrit eristab teiste omasuguste hulgast kolm iseloomulikku tunnust: laager toimib nagu liikuv mänguväljak, kuhu kõik on mängima oodatud;  siin ei võistelda võidu peale ja siit ei leia ühtki kooliõpetajat lapsi juhendamas. Laagrinädala lõpuks valmib alati suurejooneline näitemäng, millest võtavad kõik laagrilised, nii lapsed kui nende noored juhendajad ja grupijuhid, seekord siis kokku 230 mängurõõmust pakatavat inimest.

Tänavune laager lõpeb 11. juulil kell 20  ennenägematu tsirkuseetendusega, kus lisaks juba nimetatud 230nele tuletrikitajale, klounile, akrobaadile, tantsijale, kunstratsutajale ning maotaltsutajale teevad kaasa Vello Vaheri tsirkusetrupp ja  Miraakel Meelis Kubo koos Šarlekasega. Laagri lõpuetendus on kõigile huvilistele  avatud ning kujunenud igasuviseseks oodatud kogupere sündmuseks.

"Kõigil projektis osalejatel on võimaluse särada ereda tähena vaid ühel korral ette kantavas näitemängus "Tsirkus AH-MIS-SIIS".  Kõik saavad aimu, et "mäng on tõesti väikese inimese töö", väiksemate lastega pered saavad meie liikuvaid mänguväljakuid mängimiseks kasutada, vanemad-ja vanavanemad saavad tulla laste etteastumisi kaema," rääkis lõpuetendusel toimuvast Anneliis Kõiv. 

Laagripäevade sisse mahuvad mängud ja meisterdamised, mis kõik seotud tsirkuse-temaatikaga, alates žonglöörimisest  kuni  maotaltsutamiseni välja, klounidest rääkimata. Dekoreeritakse tsirkuse vanker, ehitatakse suur tsirkuse telk, jne. Nagu igas korralikus laagris, ei puudu ka mängulaagrist öine seiklus, mida lapsed eriti suure põnevusega ootavad.

Lastelaagrit toetavad:  Kohila Vallavalitsus, Hasartmängumaksu Nõukogu, Eesti Kultuurkapitali Raplamaa Ekspertgrupp, MTÜ Tolaram Foundation, Kohaliku Omaalgatuse Programm (KOP), lapsevanemad ja MTÜ Raplamaa Noored.