2014. aastal süüdatakse peotuli Tartus Raadil 15. juuni päiksetõusul ja see jõuab Tallinnasse tantsupeole 4. juuli õhtuks. Tuli liigub külast külla mööda maanteid ja külavaheteid jalgrataste teatesõiduna, kus erinevate etappide pikkus võib olla 2-17 km. Õhtuti on peatuskohas simman või rahvapidu, mille korraldavad tuletee-äärsete valdade ja linnade hakkajad inimesed. Kokku on tuleteekonnal erinevates valdades 19 ühislaulmistega ja toreda kultuuriprogrammiga sündmust.

Tuli tuleb Tartust Tallinnasse just selleks puhuks disainitud tuleratastega, mille autoriteks on Tartu Kõrgema Kunstikooli tudengid Rainer Klement ja Helen Teigar, keda juhendas Jaanus Paaver.

Peotule pidulik teekond läbib kümneid kultuuriloolisi ja lauluning tantsupeoga seotud paiku.

Näiteks minnakse tulega Eesti koorilaulu sünnipaika Kambjasse, tantsumemme Helju Mikkeli koju Haldja tallu Luke lähedale, helilooja Miina Härma tallu Kõrvekülas, helilooja Tuudur Vettiku maadele Väike-Maarja lähistel ning helilooja Alfred Karindi sünnikodusse Alutaguse metsade keskel.

Peotule liikudes külast külasse ja käest kätte saavad seda puudutada ka need, kellel seekord ise suurpeole kohale minna ei ole võimalik. TuleTulemine ongi laulu- ja tantsupidu nende kodukohas, samas meedia kaudu hea kaasaelamisvõimalus kõigile eestimaalastele ja kogu maailmale.

Kuidas TuleTulemise etapp välja näeb?

Peotuli liigub külast külla mööda maanteid ja külavaheteid jalgrataste teatesõiduna, kus erinevate etappide pikkus on keskeltläbi 5 km. Igas tulevahetuse punktis antakse peotuli käest kätte üle järgmisele koorile, tantsurühmale või orkestrile.

Tulevahetuse punkti tuleb igaühel kohale tulla omal jõul. Autod jätke kohe heaga kaugemale (tulevahetuspunktis on ruumi vähe) või veel parem - tulgegi rattaga kohale. Mõelge ka sellele, kuidas oma rattaid kaunistada. 

Tulevahetuspunktis on kindlasti teretulnud ka laulud, tantsud ja pillilood, tervitused ja head saatesõnad!

Tulevahetuspunktis antakse tuld ka kõigile soovijatele, kes seda oma koju kas tormilaterna, tõrviku või küünlaga soovivad viia. Kui tuli on üle antud, rivistatakse kolonn uuesti üles ning asutakse teele saatjate ergutuste ja heade soovide saatel.

Kolonni eesotsas sõidab kolm kolmerattalist tandemit, millel on tuletõrvik ja lipud. Nende järel sõidab rõõmsameelne kollektiiv oma ratastega kahekaupa kolonnis.

 Tuletoojaid turvavad teel TuleTulemise motomeeskond ja politsei. Kuna liigutakse avalikel teedel, peame ise tegema kõik selleks, et meie liiklemine oleks turvaline.

See tähedab, et sõidetakse rahulikult, aetakse juttu, lauldakse, kuid ei rabeleta ega sõeluta.

Tee ääres tule tervitajatele lehviatatakse ning hõigutakse rõõmsaid tervitusi! Nii jõutaksegi järgmisse tulevahetuspunkti, kus sarnase tseremooniaga antakse tuli käst kätte edasi järgmisele kollektiivile.

KUIDAS SEE KÕIK SAUE VALDA PUUDUTAB?

Saue valda läbib TuleTulemise teekond kahel päeval, 1. ja 2. juulil. Teisipäeval, 1. juulil umbes kell 13.55 jõuab tuli Pällu teeristi ja sealt viivad LC Laagri Lions Klubi ja Leod tule Tuulasse. Selle etapi pikkus on 4,9 km.

Kolmapäeval, 2. juulil umbes kell 13.20 annab Harku mõisa juures Harku vald tule üle Saue vallale. Sellele etapile on tuletoojateks registreerunud Inseneride meeskoor, etapi pikkus on 4,4, km. Harku mõisa juurest sõidetakse Laagrisse, kus tehakse väike peatus Jaan Teemanti mälestuskivi ja kultuurikeskuse juures. Kell 14.10 võtab Inseneride meeskoorilt tule üle Wannamoisa segakoor, keda ootab ees 5,3 km rattasõitu ning seejärel antakse tuli üle Saue linnale.

Kõik, kes soovivad TuleTulemisel osaleda, on väga oodatud tuld etappidel saatma. Selleks on vaja vaid sõidukorras ratast, kiivrit ja soovi osaleda TuleTulemise teekonnal. Kes sõita ei saa või ei viitsi, siis kaasaelajad raja ääres on täpselt niisama hinnalised kui sõitjad.

Kõik sauevallakad on tuld vastu võtma oodatud:
1. juulil kell 14.25 Tuula aida juurde
2. juulil kell 13.20 Harku mõisa juurde
2. juulil kell 14.10 Laagri kultuurikeskuse juurde