Üksteisel külas käia on ju tore. Nii sai juba kuu aega tagasi välja käidud mõte endale külla kutsuda Turba naised, et üheskoos laulda, rääkida ja lihtsalt mõnusalt päeva veeta. Turba kultuurimaja juhataja Anne Kuusk võttis küllakutse vastu ja rääkis, et enne kohtumist oli tema sama elevil kui ta maja lauljaist naised.

Sama oli ka Varbolas. Oodatud kohtumist alustasid küllakutsujad tervituseks valitud regilauluga Varbolast, mille sõnad on kirjutanud ansambli staažikas laulja Helle Laaser. Seejärel tehti väike virgutusvõimlemine.

Ilma oma keha „lahtiliigutamiseta" ei alusta Varbola lauljate juhendaja Marju Plamus ainsatki laulutundi. See oli külalistele vahva üllatus, sest nende juhendaja Tõnu Kangron sellist lahtiraputamist kavva pole võtnud.

Pärast võimlemist lauldi ühiselt hääled lahti looga „Kungla rahvas". Varbola rahvamaja saal on tuntud hea akustika poolest ning kolme kollektiivi ühine laul kõlas nagu oleks esinetud laulukaare all. Seejärel istuti kohvilauda ja tehti tutvumisring, pärast esineti üksteisele. Varbola raamatukogu töötaja Monika Kase andis ülevaate Varbola naiste laulmisest läbi aja. Nüüd tehti avalikuks Varbola naiskoori nimi - Astra-, mis Saue kirikus kevade poole ka ametlikult ristitakse. Kes soovivad Astra ridadesse astuda, siis kõik hääled on oodatud! Tegemist on toredate eri vanuses lauluhimuliste naistega.

Turba naiskoor Nelli on palju staažikam kui Varbola koor, nad tähistavad sel aastal oma koori 30. sünnipäeva. Naisansambel Cantus on lühema tegutsemisajaga. Nende kuue naise kaunid hääled sulasid väga hästi kokku. Esitusele tulnud laulud olid tuntud ja lihtsad, mõnda lauldi koos kuulajatega.

„Ma tahan väga kiita Varbola naiste etteastet: kõik oli paigas, juhendaja väga hea repertuaarivalik vajaks eraldi märkimist. Lihtsalt öeldes - ilus oli," sõnas koori laulja muusikaõpetaja Iveta Jürisson, kes mõned aastad tagasi Turba gümnaasiumi tütarlastega maailmas väga kõrgete auhindadega festivalidel käinud.

Vahva päev lõppes viktoriiniga, milles suurem osa küsimusi puudutas meie kodumaa ja muusikaga seonduvat.