Sel korral astus võistu laulma 21 nelja- kuni viieteistkümneaastast poissi-tüdrukut, kellest paremad pääsesid edasi Märjamaa laulukarussellile. valla . Tore, et lauluvõistlus jäi aprillikuusse, sest nüüd oli laulude õppimiseks rohkem aega, mullu tuli võistlus seoses suure Laulukaruselliga Raplas läbi viia juba veebruaris.

Päevajuhtideks olid seekord kevadeotsija (allakirjutanu) ning kevad (Kait Kaeval Valtu seltsimajast). Sel korral koosnes hindamiskomisjon vaid noortest. Maarja Sert on arvukalt lauluvõistlustest osa võtnud ja üks aktivistidest, kes oli ETV muusikaprojekti „Laulupealinn" Kohila- poolne koordinaator. Liisa Rebane on laulmisega tegelenud seitsmendast eluaastast ja õpib praegu muusikaakadeemias laulupedagoogikat. Carl Alas laulab laulustuudios ja oli aastal 2009 Alo Matiiseni lauluvõistluse Grand Prix võitja. Kõik kolm on olnud Rapla Laulustuudio laululapsed.

Iga laululapse tutvustamiseks oli väikesed tekstijupid kokku pannud koolijuhataja Annika Palm-Jeeser. Enne autasustamist kutsuti kõik laululinnud lavale ja tänati neid kenade laulude eest. Üheskoos hõikasid lapsed enda hulka õpetaja Marju Plamuse, kes viisid lastele selgeks õpetas. Seejärel anti välja eriauhinnad noorimatele ning rahva lemmikule, ainsana vanimas, kuni 15aastaste klassis laulnud Helena Eharannale, kes on ka eelnevail aastail kõrgeid kohti noppinud ja ühel korral Grand Prix auhinna saanud.

Kümnenda Varbola lauluvõistluse tublimad

Kuni 4aastaste seas Greteliis Lehtsaar, kes läheb ka Märjamaa võistlusele ning Katre Saanküll. 5-7a seas pälvis kolmanda koha Taavi Paisu, teiseks tuli Keiti Lomp ja esikoha saavutas Joosep Kuusler. 8-10aastaste seas astus kolmandale positsioonile esmakordselt lauluvõistlusel võistelnud Madis Polma, teiseks platseerus Timo Murd, kes esindas Varbolat eelmisel aastal Raplamaa laulukarusellil ja pääses ka Tallinnas toimunud poistelaulu võistlusele. Esikoha saavutas mullu Grand Prix saanud Pärl- Maria Pärisoo, kelle kohta žürii üksmeelselt vaid kiidusõnu jagas. Lisaks läheb Märjamaa valla lauluvõistlusele žürii ettepanekul ka neljanda koha saavutanud Silver Meresmäe.

11-13aastaste rühmas oli kaks võistlejat. Teise koha pälvis Alondra Saar, esikoha sai Jasmin Ethal, kes tuli Taanist Eestisse elama vaid aasta tagasi ja valdab eesti keelt täiesti vabalt. Tema esindab ka seda vanuserühma Märjamaal. Kuni 15aastaste vanuserühmas oli vaid üks laulja ning auhinna sai Helena Eharand.

Eriauhinad anti välja ka Varbola külaseltsi ja naisansambli Astra poolt. Varbola külavanem Maire Põhjala tänas kõiki esinejaid ning nende seltsi eriauhind kuulus vahvale ja julgele Timo Murdile. Naisansambel valis oma lemmikuks Pärl Maria Pärisoo, kes on kõikidel suurematel kontsertidel ansambli solistina üles astunud.

Päeva tähtsaima auhinna Grand Prix omanikuks sai aga Joosep Kuusler, kelle mehine laul kõlas üle saali. Žürii oli üksmeelne, et see noormees on peaauhinda väärt. Tasuks meenutada, et veel aasta tagasi ei julgenud noormees lavale tullagi ja loobus lihtsalt laulmast.

Tänuplaadi ja kingituse sai suure vaeva nägija, lauluõpetaja Marju Plamus. Tema tehtud tööd ja vaeva on raske sõnadesse panna. Et võistlus ka järgmisel kevadel toimuks, peaksid ka lapsevanemad järgmisel aastal palju kaasa aitama. Ühtegi lauluvõistlust pole aastate jooksul aga läbi saadud viia ilma helitehniku abita. Selle raske töö on vabatahtlikult oma õlule võtnud Ivar Kuljus.

Züriiliikmed polnud kiidusõnadega kitsid: „Meil oli väga raske parimatest parimaid välja valida. Lapsed on vahvad ja paljudel potentsiaali laulmisega edasi tegeleda. Eriti hakkasid silma poisid," sõnas Maarja Sert.

Sel aastal aitasid auhinnalaua katta Märjamaa vald, ETV, TV3, Varbola lasteaed-algkool ning kodanikud Vahur Voll ja Tiit Linnamägi. Tuhat tänu neile!