«Sel aastal paigaldasime kümme korvi, järgmisel aastal on kavas veel kaheksa korvi üles panna - siis on tallinlaste käsutuses täismõõtmetes rada. Senini oli kõige lähem koht Keilas, kus disc golfi mängida sai,» rääkis Sarvin.

Taldriku- ehk disc golfi mõtles 1970. aastal välja Ed Headrick. Traditsiooniline golf ja disc golf on paljuski sarnased. Mõlemas mängus on tähtis tabada vähima löökide või visete arvuga märki. Taldrikugolfis on raja lõpus augu asemel spetsiaalsed korvid, mille sisse peab taldrik maanduma. Eestisse jõudis taldrikugolf kümmekond aastat tagasi, kui Pärnumaale Jõulumäele pandi ülesse esimesed korvid.

«Professionaalid kasutavad mängimiseks kümneid erinevaid kettaid - kettavalik sõltub korvi kaugusest, ilmaoludest, tuule suunast -, kuid tavalisele harrastajale, kes tahaks lihtsalt värskes õhus mõnusasti aega veeta, piisab kahest-kolmest. Üks ketas kaug- ja teine lähiviseteks ning soovi korral kolmas vahepealsete visete tegemiseks. Ühe ketta hind jääb kuskil 10 euro kanti» selgitas Indrek Sarvin.

Kuigi rada avatakse ametlikult alles laupäeval, on see juba praegu aktiivselt kasutusse võetud ning Mustamäe nõlva all võib pärast tööpäeva ja nädalavahetustel üsna palju kettaid loopivaid inimesi näha - nii naisi kui mehi. Teisipäeva õhtul proovitakse ka n-ö öömängu, kui korvid ja kettad valgustatakse LED-lampidega. Ühe plussina toob Indrek Sarvin välja ka asjaolu, et Nõmmel on mugav mängida ka väikelaste vanematel, sest rada on lapsevankriga läbitav - mitmel pool mujal on võsa või künkad ja vankirga on ebamugav või võimatu liikuda.

Disc golfi kettaid saab kõige lähemalt laenutada ja osta Nõmme Seikluspargi paviljonist (Nõmme spordikeskuse territooriumil, Külmallika 15a). Seikluspargist saab ette teatamisel tellida ka koolitust-koolitajat.

Nõmme taldrikugolfirada avatakse võistlusega, kuhu on oodata mängijaid üle Eesti. Võistluse ajal on pealtvaatajatel võimalik teha raja kõrval promokorvi juures väikeste auhindade peale viskeid.

Raja avamine

10.00 registreerimine
11.00 algab raja avavõistlus (mängitakse 2 ringi ehk 20 korvi)
14.00 ametlik avamine
14.30 võistlus jätkub (mängitakse veel 2 ringi ehk 20 korvi)
17.00 autasustamine