Linn Lilleliseks patroon, Tallinna Loomaaia direktor Mati Kaal  tervitas oma sõnavõtus osalejaid: „Maailm ei ole elamisväärne, kui  tahame sellest pääsemiseks kõrgete müüride taha peitu pugeda ja üksnes  enda lähimat ümbrust korda seada. Peame omaks pidama ka kogu avalikku  ruumi ja ühisel jõul hea seisma, et kellelgi poleks põhjust sealt  pageda."

Nagu eelnevatelgi aastatel, võtab ka seekord üritusest osa  erivajadustega noortele sotsiaalteenuseid pakkuv Käo Päevakeskus. Liis  Rändur, keskuse vabatahtliku töö koordinaator, kommenteeris, et  sündmust oodatakse juba ammu. „Käo Päevakeskus on Linn Lilliseks kutse  üle alati väga rõõmus, kuna aastatega on saanud sellest traditsioon,  mis loob alati palju häid emotsioone. Noored on elevil, kuna see annab  neile võimaluse suhelda tavanoortega ja nautida aktiivset päeva  väljas. Meie noortel on tihtilugu elu suhteliselt ühekülgne ja  suhtlusring piiratud, Linn Lilleliseks annab võimaluse saada välja  argipäevast ja näha teisi inimesi meie ümber."

Linn Lilleliseks sai alguse 2006. aastal Tegusate Eesti Noorte (TEN)  13. regionaalsessioonilt Tallinnas, mil 9 noort püüdsid leida  lahendust küsimusele „Kuidas arendada ühistegevust puuetega noortega  Tallinnas?" Sessioonil tärganud idee sai reaalsuseks juba järgmisel  aastal, mil tava- ja erivajadustega noored istutasid lilli Kodu  pargis. Nüüdseks toimub üritus juba viiendat aastat järjest. TEN on  üle-eestiline noorteorganisatsioon, mille peamisteks  tegevusvaldkondadeks on Euroopa Noorteparlamendi (EYP) esindamine  Eestis, kohalike regionaalsessioonide korraldamine ning Linn Lilliseks  taolised noorte omaalgatused.

Üritust toetavad Tallinna Spordi- ja Noorsooamet, Tallinna Loomaaed,  Käo Päevakeskus ja Kadarbiku Köögivili OÜ.