Pesumumm kutsub piknikule

Asukohaga Wiedemanni 1 kutsub kõiki soovijad piknikule pesumaja Pesumumm. „Pakume pannkooki moosi või meega, nimi on meil juba selline magusakorjajale viitav. Kõrvale saab piima. Külastaja saab ennast sisse seada majaesisel muruplatsil," räägib Pesumummi perenaine Heli Ots.

„Eks loomulikult loodame üritusest oma ettevõttele ka pisukest reklaami, põhiline on siiski sellises vahvas ettevõtmises osaleda," lisas ta.

Türi muuseumi õuel avab külalistele uksed Vabrikuküla tööliskohvik. Muuseumi juhataja Erika Jaanholdi sõnul saadi mõte Tööliskohvikuks muuseumi asukohast, on ju ümberringi hulgaliselt kunagise paberivabriku töölismaju.

„Eks me proovime oma menüüski sellest lähtuda. Nii võib meilt saada kiluleiba ja heeringat keedukartuliga. Ühesõnaga midagi lihtsat ja ajastule omast. Kohvikusse on lubanud rahvast oma lõõtsamänguga lõbustama tulla türilane Hannes Põllu," ütles Jaanhold.

„Lisaks Hannes Põllule rõõmustavad oma esinemistega kohvikute külastajaid ansambel Avaja, akordionistid Kristjan Roos ja Endel Lõhmus, segarahvatantsurühm Kaktus ja tantsida saab ka Kevade kohviku kodubändi saatel," rääkis Türi Vallavalitsuse kultuurispetsialist Katrin Soomets.

Korraldajad tänavad kohvikute avajaid

Linna sünnipäeva tähistamist korraldavad Soometsa sõnul Türi Vallavalitsus, Türi Kultuurimaja ja Kevade kohvik. „Korraldajad tänavad linlasi, kes üleskutsele vastasid ja sel päeval aedlinnakohviku avavad. Samuti täname esinejaid, kes kohvikutes meelelahutust pakuvad. Loodame, et külastajaid jagub igasse kohvikusse ja ilmataat ka meie ettevõtmist õnnistab ning üheskoos korraldame meeldejääva linna sünnipäeva," lisas ta.

Külastajaid ootavad

Kell 12-21 Talude Päeva Kohvik kesklinna pargis

Kell 14-19 kohvik Luha 9

Kell 16-20 Lustakas mänguväljaku kohvik Murumoori mängupargis

Kell 16-22 kohvik Pesumummiga Piknikule Wiedemanni tn 1

Kell 16-21 Maali kohvik Tallinna 22 hoovis

Kell 16-21 Vabrikuküla Tööliskohvik Türi Muuseumi sisehoovis

Kell 18-21 Ravila Kohvihoov Ravila tn 14 hoovis

Kell 10-23 vabaõhukohvik Lokomotiiv Jaama 8

Kell 11-24 Kevade kohvik Hariduse 1