Baltisaksa mõisniku Nikolai von Glehni pöörasest ideest alguse saanud, tallinlaste hulgas populaarsest suvituskohast Nõmmest kujunes 1926. aastaks välja iseseisev linn, mis on tänaseni säilitanud oma loodusläheduse ja isikupära. Nõmme ei saanud linnaks üleöö ning 1920. keskpaigas oli sellele ideele isegi vastaseid, kuid 12. novembril 1926 saabus siseministri allkirjaga telegramm vabariigi valitsuse otsusega Nõmmele linnaõiguste andmise kohta.

Nõmme gümnaasium sai nurgakivi Nõmme linna 12. aastapäeval 1938. aastal. Eelmisel aastal tähistas Nõmme gümnaasium nurgakivi päeva, millega pöörati tähelepanu sellele sündmusele ning ühes sellega väärtustati kooli ajalugu. Sarnane üritus toimus ka 1989. aastal.

Linnaosavalitsus kingib Nõmme gümnaasiumile nurgakivi panemise 75. aastapäevaks skulptor Toomas Altnurme loodud dolomiitskulptuuri, mis hakkab kooli hoovi kaunistama.

Programm:

Nõmmele linnaõiguste 87. aastapäeva ja Nõmme gümnaasiumile nurgakivi paneku 75. aastapäeva tähistavad sündmused Nõmme gümnaasiumis (Raudtee 73) teisipäeval, 12. novembril:

8.00 kogunemine kooli aeda, hümni laulmine.

8.20 koolimütside kinkimine gümnaasiumiõpilastele.

8.40 Toomas Altnurme skulptuuri avamine.

18.00 pidulik kontsertaktus Nõmme gümnaasiumi saalis, Nõmmelinnaosa valitsuse tunnustusauhindade üleandmine.