Projekt kestab jaanuarist maini, kavas on kaheksa väljasõitu või matka lastele koos lasteaia töötajatega ja üks kokkuvõtlik õpitut kinnistav keskkonna- ja kunstipäev. Plaanis on sõidud Reastvere linnamäele – Kalevipoja sängi nime all tuntud muinaslinna meie vallas, Sirguvere mäele Saare vallas, samuti Kuremaale. Märtsikuus matkab terve lasteaiapere Torma Rahuoru parki. Seal saavad lapsed mängida õppe- ja liikumismänge, pidada piknikku. Aprillis toimub ekskursioon Voore looduse õpperajale Saare vallas, mida juhendab kohalik retkejuht. On ju lastel huvitav õppida tegutsedes ja uurides.

Kuna Torma lasteaed kannab Linnutaja nime, siis on plaanis ka väljasõit Linnutaja mäele Tarakvere külas. Mais sõidavad vanemad lapsed ekskursioonile Mustvee linna Kasepää külla Peipsi äärde, tutvuvad Peipsiveere ridakülaga. Maikuus toimub ka väljasõit Vaiatu parki. Sellest üritusest võtab osa kogu lasteaed ja pereliikmed. Pargis toimub tuulelohepidu ja piknik. Projekt lõpeb joonistusvõistlusega “Linnutaja lapsed looduses” ning kunstipäevaga. Tunnustatakse joonistusvõistlusel osalejaid, saali kaetakse puuvilja- ja mahlalaud, toimuvad seltskondlikud mängud.

Kuna sellel talvel on taevaluugid alatasa valla ja lund on palju, siis otsustas Torma lasteaia Linnutaja hoolekogu organiseerida lasteaeda lumelinna ehitamise, mis sai sponsorite toel teoks 29. jaanuaril. Ehkki ilm oli tuuline ja tuisune, oli üritusele tulnud palju lapsi ja lapsevanemaid. Kell 11 kuulutasid päevajuhid Kass ja Jänes ning helitehnik Jänku lumelinna ehitamise avatuks. Rühmade võistkonnad mõtlesid üheskoos, mida huvitavat oma lumehunnikust meisterdada. Hea, et oli appi tulnud üsna palju isasid, sest meeste jõudu läks tõesti vaja. Tore oli, et kohal olid ka lasteaia vilistlased, kes ehitasid väljaspoole aeda toreda liulaskmise ja pugemise koha. Meisterdamisega samal ajal korraldasid Kass ja Jänes lastele huvitavaid mänge ja võistlusi.

Lastel oli võimalus käia ka saalis, joonistada, vaadata raamatuid, mängida lauamänge. Näomaalingute tegijal Anu Toomingal olid käed tööd täis. Valmisid huvitavad

maalingud: tüdrukute lemmikuks oli muidugi Hello Kitty, poistel ämblikmehed, piraadid, jänesed jne.

Rõõmurullide vanemad tegid oma kõige väiksematele ilusa lumest elutoa uhkete diivanite ja lauaga, millelt ei puudunud isegi “lilleline lina” ja lillevaas. Nipitiridel valmis suursugune draakon ja lumememme kindlus. Päikeseratas ehitas algava Valge Kassi aasta puhul vahva lumekassi. Ka Midripere meisterdas ilusa siniste kaunistustega kassi.

Naerumummude lapsevanemad ehitasid suure kilpkonna. Kõik ehitised olid praktilised, arvestati sellega, et lastel oleks liulaskmise ja ronimise ning pugemise võimalusi.

Töö tehtud, lasti hea maitsta Õie Sääliku keedetud toitval hernesupil ja soojal teel, lapsed maiustasid AS Balbiino poolt toodud kohukestega. Päev lõpetati saalis, kus päevajuhid osaühingust ET Peokorraldus tunnustasid osalejaid ja andsid ürituse sponsoritele üle tänukirjad. Nii väikestele kui suurtele pakuti Kadillo Pagariäris küpsetatud maitsvaid kringleid.

Oli igati tore talvepäev. Kinnitust leidis tõsiasi, et ühtsuses peitub jõud.