Linna päevaks paigaldati kõige väiksematele kultuurikeskuse parki batuut „Rong" ja lapsi lõbustas kloun Ummi. Esimest korda jõudis Loksa linnapäevale ka atraktsioon Skyjump, mille juures järjekord ei lõppenud kogu päeva.

Loksa rannas toimus võrkpalliturniir, millest sellel aastal võttis osa lausa 18 paari üle Eesti. Rahule jäid nii korraldajad kui ka osalejad - kindlasti aitas sellele kaasa võrratu ilm.

Traditsiooniks on saanud ka linnapäevadel ka ümber ujula jooks lastele ja ümber Loksa linna jooks täiskasvanutele. Siingi oli ilus ilm meelitanud rajale rohkelt osavõtjaid. Korvpallihuvilised said kätt proovida vabavisetel. Auhindu jagus kõigile.

Eriti suur huvi oli aga ühise juubelihõngulise, 20- meetrise võileiva valmistamise vastu (edaspidi lisandub igal aastal üks meeter). Võileib, mida väga suure hoole ja innukusega kultuurikeskuse ette püstitatud 20-ne meetrise laua taga vaatajate silme all valmistati, oli tõeline hitt. Esimese võileiva - juustupurjeka, sättis leivarivi ette linnapea Värner Lootsmann. Välja olid tulnud kõik linnaasutused - fantaasiast võileibade kujundamisel puudu ei tulnud ja tulemus oli mitte ainult ilus vaid ka maitsev. Kultuurikeskus pakkus pidulistele võileibade juurde kohvi ja teed.

Õhtust kontserti ilmestasid Loksa taidlejad ning külakosti toonud Kadrina noored tantsijad ning ansambel, soojendusbändina astus üles kõigile loksalastele teada ja armastatud ansambel RÖÖM. Õhtu peaesineja C-JAM tekitas aga publiku seas tõelist elevust, sest sellist kõrgemat pilotaaži - kus vaieldamatu professionaalsus mängutehnikas oli rakendatud populaarsete klassikaliste ja kaasaegsete helindite töötlusesse, kohtab ilmselt harva. Koos tantsugrupiga esinenud C-JAM oli fantastiline, paljud kuulajad avastasid enda jaoks klassikalise muusika kogu võlu.

Diskosõbrad said tantsida DJ Cozy ja DJ Briariuse muusikavaliku saatel kuni kella kolmeni hommikul.

Järgmisel päeval, 25. augusti õhtul oli aga tantsusõpradel võimalik jalga keerutada legendaarse ansambli Laine laulude saatel Loksa Gümnaasiumi terrassil.

Suur tänu kõikidele esinejatele, abistajatele, toetajatele ning üritustel osalejatele. Kuna peoperemees oli Loksa linn, siis oli kõik esitatu ja pakutu linnarahvale loomulikult tasuta.

Oli meie ühine tore pidu! Aitähh!


Helle Lootsmann
Loksa linnavolikogu aseesimees
SA Loksa Kultuur tegevjuht

Loksa päevad 2013-spordivõistluste kokkuvõte

24. augustil toimunud lastejooksu lühike kokkuvõte

Jooks toimus ümber koolimaja ja ujula, nooremad jooksid ühe ringi, vanemad kaks ringi. Nooremas vanusegrupis, kuni 7-aastased poisid tüdrukud, osales kokku 12 last, 6 poissi ja 6 tüdrukut.

Tüdrukute kiireim oli Johanna Süda, järgnesid Pippa Veeremets ja Laura Lindemann.

Poiste seas oli parim Robin Pentma, järgnesid Richard Koppelmaa ja Risto Haabsaar.

Vanem vanusegrupp, 8-12-aastased lapsed, osales 7 tüdrukut ja 13 poissi.

Tüdrukute parim oli Gerda Schotter, järgnesid Saša Protopova ja Polina Kabaruhhina.

Poiste seas oli napilt parim Kevin Fjodorov, talle järgnes Kuldar Süda ja Janno Kivi.

Pool tundi hiljem läksid rajale nii naised kui mehed, läbisid vastavalt 5 km ja 7 km.

Raja rekordi jooksis Raivo Alla Valgast, tema aeg 20.40, naiste seas oli kiireim Epp Paalberg 26.48.

Vanusegruppide järgi: kuni 16 a-d tüdrukud, võitis Epp, järgnes Anastasia Vandõš, 29.32.

17- 39 naised . võitja Berit Klaas, 27.54, teine Marelle Süda, 29.24, kolmas, neljas Ulvi Moks ja Liina Lahe, 30,30. Diana Nooska läbis raja ajaga 39.48.

Mehed 17- 39, teine koht peale Raivot - Pent Paalberg, 23.40, kolmas koht Vaidor Duberg, 25.07.

Kuni 16-aastased poisid, esimene Arko Gert Tuisk, 24.47, teine Siim Aksel Amer, 26.58.

Mehed 40 ja vanemad, esimene Toomas Amer, 25.20, teine Rein Kane, 28.12, kolmas Tarmo Amer, 29.52.

Kokku osales 13 meest ja 7 naist.

Kepikõndijad läbisid 5 km distantsi, Merike Moks ja Õnne Teern jõudsid kohale 56 minutiga.

Linnaplatsil toimus korvpalli vabavisete ja sopsu võistlus. Koondarvestuses oli parim 36 tabamusega Aarne Idavain, talle järgnesid Vaidor Duberg 25 ja Berit Klaas 23 tabamusega, kokku osales 8 pallurit.

25. augustil toimus jalgrattamatk Loksa ümbruses. 30 km distantsile Joaveskile ja Nõmmeveskile siirdus 4 ratturit, ju oli eelmine päev ülejäänud kõvasti ära väsitanud. Vaprad sõitjad olid Raivo Heering, Jaak Suursaar, Rein Kane ja korraldaja.

Tänan kõiki, kes mõlemal päeval sportimisest siiralt mõnu tundsid. Võistlusi toetasid Loksa Kultuurikeskus ja Loksa ujula. Kohtumiseni juba aasta pärast!

Võistluste korraldaja Arvo Liivamägi