Firma annab hetkel tööd umbes kolmekümnele inimesele ning loodab tootmismahu suurenedes tõsta inimeste arvu. Lemoine Estonia OÜ hoone, mille pindalaks on 8500 m2 , on ehitatud vastavalt viimasele tehnikasõnale ning on kogu Lemoine grupi jaoks näidistehaseks. Tehas alustas tootmist juunis 2015 ning avati ametlikult 4. septembril 2015.

Euroopa turgudele

Eesti üksus on oluline samm mõlemale investorile. Prantsuse grupil võimaldab see tulla lähemale uutele turgudele. Samuti loodab grupp laieneda Eesti turule ning naaberriikidesse Lätti, Leetu ning Soome. Ukraina investoritel võimaldab Eesti tehas laieneda Euroopa turgudele.

Lemoine Estonia on kasvanud välja kahe üksteist täiendava ettevõtte partnerlusest, milleks on Prantsuse Groupe Lemoine ning Ukraina Biosphere. Vatipadjad ja -tikud Groupe Lemoine on spetsialiseerunud vatipatjade ja vatitikkude tootmisele ning turustamisele eksportides neid enam kui 65 riiki. Biosphere on keskendunud erinevate hügieenitarvikute ning kodukaupade tootmisele ning turustamisele SRÜ riikides, olles Ukrainas liidripositsioonil ning üks suurematest SRÜ riikide tarnijatest.

Tehase avamist toetas Prantsuse saatkond Eestis ning Prantsuse kaubandusesindus Business France. Tehase juht Jukko Pirn ütles, et tehas pakub meelsasti töö- kohti eeskätt Loo aleviku elanikele.

“Oktoobrist läheb tehas käima ööpäevaringselt ja see toob kaasa uusi töökohti. Puuvill tuleb Eestisse laevadega ja valmistoodang läheb sihtkohtadesse autotranspordiga. Asukoha poolest Loo alevik tehasele väga sobilik,” kinnitas tehase juht Jukko Pirn.