• Õues käivad kassid kaovad päevadeks, suhtlevad kahtlase „seltskonnaga", võitlevad ja tulevad lõpuks nälginuna koju haavu lakkuma, et siis uutesse seiklustesse sukelduda. Emased rahunevad mõneks ajaks, poegivad kahe kuu pärast ja lähevad siis uuele ringile....
  • Emaslooma puhul jäävad ära tüütud jooksuajad koos veritsusega, isasloomade puhul meeldejäävad kontserdid ja oma territooriumi uriiniga märgistamine.
  • Opereerimine ei muuda kassi paksuks, paksuks teeb ülesöötmine. Teie kass on hea hiirepüüdja ja kehaliselt aktiivne ka pärast operatsiooni. Operatsioon muudab kassi kodusemaks ja seeläbi meeldivamaks lemmikloomaks.
  • Kass ei pea tingimata ühe korra poegima enne operatsiooni, nagu tihti arvatakse. Kassi võib opereerida juba alates kuuendast elukuust. Opereeritud kassi ei ohusta kunagi emakapõletik (vanemate kasside sagedane tervisehäda) ning suhteliselt ebatõenäoline on ka piimanäärme ja munasarjakasvajate teke. Looma viljatustamine esimesel eluaastal vähendab kasvajate tekke võimalust märkimisväärselt.
  • Alates kuue kuu vanusest võib emane kass tuua ilmale kolm pesakonda aastas, igas 5-6 poega. See tähendab, et peate leidma igal aastal 18 usaldusväärset ja hoolivat peret, kuhu kassipojad anda.

Looma viljatustamine on vastutustundlik tegu ja kindlaim viis soovimatute järglaste ärahoidmiseks. Seda loomulikult siis, kui looma ei peeta aretuse eesmärgil. Õigeid valikuid soovides.