Maiden Paljak: väärtustan õlatunnet, mida annab suhtlemine teiste meie ettevõtjatega
Tsiistre Teemaja plaan hakkas jumet võtma 2014 aasta lõpus ja avati 2015 kevadel. Seal pakutakse sooja toitu, küpsetisi, taimeteesid, karastusjooke ja lahjat alkoholi. Korraldatakse ka pidusid ja kontserte, sealhulgas teema- ja kostüümiõhtuid. “Väärindame oma köögis ka metsasaadusi, valmistame umbrohupestosid- ja hoidiseid. Püüame oma köögis kasutada kohalikku toorainet, kuid lisame värvi nii maailmaköögist inspireeritud retseptide kui ka maitseainetega,” räägib Tsiistre Teemaja perenaine Maiden Paljak.
Maiden on alati kogukonnas aktiivselt tegutsenud. Toiduvalmistamine on olnud üks tema hobidest. Ilmas ringi rännanuna on tal kujunenud väga tugev arusaaam heast teenindusest ja üldse suhtumisest toidu pakkumisse.
Teemaja ei olegi pelgalt toidukoht, vaid kõigi ideede ja ambitsioonide realiseerimise paik. Kõik ideedega inimesed on sinna teretulnud ja tänaseks on välja kujunemas mõnus koostöö erinevate külaseltside ja ümberkaudsete tegevusgruppidega. Hiljuti toodi majja toodud näiteks pianiino, elav muusika voogas majas sellest hetkest! Korraldatakse ka mängude õhtuid (lauamängud, vanakooli telekamängud). Tsiistre Teemajas on ka mõnus lastenurk, samuti on nad lemmikloomasõbralikud.
“Setomaa Turismi pakutav andis julgust see samm teha. Asume ju Seto külavüül ja nende poolt on juba väga suur töö ära tehtud,” pole Paljak kiitusega kitsi. “Armastan ikka öelda, et minu asi on vaid olla selle vöö vääriline.”