Praegu võtavad perioodikat kirjakandjatelt vastu pitsarestorani töötajad.

Perioodika tellimuse summa 2014. aastaks on linnaraamatukogule teadaoleva hinnakirja alusel 687,76 eurot, millele lisandub 2400 eurot aastas rendi eest Pappa Pizzale.

Direktori hinnangul on kulud lugemisnurga tööshoidmiseks suured ning kasu linnaelanikele väike. «Ma leian, et kõikidel nimetatud põhjustel tuleks Männimäe lugemisnurga ülalpidamine lõpetada ning kasutada olemasolevat raha lugejate paremaks teenindamiseks peamajas, » nentis ta.

Koduteenindus Viljandi abilinnapea Ardo Agasilla sõnul on linnavalitsus koos linnaraamatukoguga kaalunud Männimäe lugemisnurgale alternatiivne, kuid kahjuks ei ole leitud ühtegi sobivat varianti. Agasild tõi välja, et tugevalt on arendatud koduteenust, mida linnakodanikud aktiivselt kasutavad.

Nimetatud teenust pakub raamatukogu neile linlastele, kes tervisliku seisundi tõttu ei ole võimelised raamatukogu külastama.

«Tegemist on tasuta koduteenindusega, mida kasutavad kaks korda kuus kümned viljandlased, » selgitas abilinnapea ja lisas, et koduteenindust ei saa võtta kui otsest alternatiivi Männimäe lugemispunktile.

Viljandi linnaraamatukogu Männimäe osakonna peahoonesse kolimise tõttu kadus piirkonna elanikel võimalus käia kodu lähedal raamatukogus.

Olukorra leevendamiseks loodi Männimäele perioodika lugemisnurk, mis alates 16. oktoobrist asus Selveris Pappa Pizza ruumides.