Konservatiivne Rahvaerakond leiab, et Krossi eneseõigustus, nagu oleks tegemist Venemaa poolt organiseeritud poliitilise tagakiusamisega ei ole enam tõsiseltvõetav, kuna see tähendaks otseselt, et Interpol ei ole mitte sõltumatu ja usaldusväärne rahvusvaheline õiguskaitseorganisatsioon vaid Venemaa ripats.

"Me ei saa nõustuda Krossi enda hinnanguga, et "minu olukord on püsinud muutumatuna ja endiselt tore", olukord on drastiliselt muutunud," selgitab Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme.

"Kross võis hoobelda oma tagaotsitavuse faktiga seni, kuni ta oli tagaotsitav vaid Venemaal. Nüüd on ta tagaotsitav rahvusvaheliselt ja ei saa sisuliselt Eestist jalgagi välja tõsta ilma arreteerimisohuta. Ta on täiesti üheselt kuulutatud rahvusvaheliselt kahtlustatavaks kurjategijaks. Peaks olema elementaarne poliitiline kultuur, et ta lõpetab kampaania ja asub tegelema enda kaitsmisega. Ei Kross ise ega tema pöidlahoidjad Eesti meedias saa enam teeselda, et probleemi pole või loota, et see laheneb kuidagi iseenesest," ütleb Helme.