Film „Südasuvi" räägib Saue haridusseltsi Vitalis külaskäigust Marimaale 2012. aasta suvel. Linateos annab ülevaate maridest ja Marimaast, pealinn Joškar-Olast ning räägib sauelaste kohtumisest Marimaa haridusministriga, Marimaa Ülikooli ja Korkaatovi lütseumi külastusest.

Omaette osa moodustab filmis tutvumine marilaste hästi säilinud loodususuga, osalemine nende loodususupalvusel Sürem ja etnograafilisel folkloorifestivalil „Esivanemate maa".

Aleksei Aleksejevil oli algne mõte haridusseltsi külaskäigust Marimaale teha reisipäevik. See valmis 2012. aasta oktoobris, kuid mõte arendada teemat edasi ja sellest tervik kujundada, oli juba idanema läinud. Sügisel asus Aleksei filmi monteerima, talvel valmis tekst ning nüüd on dokumentaalfilm „Südasuvi" esitlemiseks valmis.

Subtiitritega film on neljas keeles: eesti, inglise, vene ja mari. Eestikeelse teksti luges linti Enn Eesmaa.

„Südasuvi" ei ole Aleksei esimene linateos, vaid järjekorras kaheksas. Enne seda on valminud „Hiiepuu vägi", „Sülem", „Ohvriallikas", „Laulupidu Marimaal", „Püha mägi", „Mari rahva pulmad" ja „Seitsme järve vahel" - igal neist rääkida oma lugu meie hõimurahvast.

Aleksei Aleksejev on sündinud Marimaal.1994. aastal lõpetas ta Marimaa Muusika Kolledži näitleja erialal ja töötas Mari Noorsooteatris näitlejana. Samal aastal tuli ta Eestisse. Kõigepealt õppis aasta eesti keelt ja siis raadiorežiid, kuid seejärel spetsialiseerus filmierialale.

2000. aastal lõpetas Aleksei Tallinna Pedagoogikaülikooli kultuuriteaduskonna filmi ja video eriala dokumentaalfilmi režissöör-operaatorina. Magistrikraadi sai ta aastal 2008, mil lõpetas Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakoolis magistriõppe professor Rein Marani juures filmirežissööri erialal.

2003. aastal asutas Aleksei MTÜ Etnomeedia, mille eesmärk on tutvustada soome-ugri kultuuri, jäädvustada ja säilitada nende maade rahvaste traditsioone ning kombeid dokumentaalfilmidena. Aleksei filmid on osalenud erinevatel visuaalantropoloogilistel filmifestivalidel. 2000. aastal pälvis Aleksei Pärnu antropoloogiliste filmide festivalil noore looja preemia.

__________________________________________________________________________________

Aleksei Aleksejevi etnograafilise dokumentaalfilmi „Südasuvi" esilinastus 24. aprillil kell 17 kino Artis väikeses saalis.
Kino Artis asub Estonia pst 9 keskuse Solaris kolmandal korrusel, sissepääs Rävala puiesteelt.