Prügipress, konteinerid ja muu - kodusest majapidamisest välja praagitud nodi, mis siiani vedelevad lahtise taeva all, kolivad biopuhasti kõrvale Hullos, kuhu nende tarvis pandi püsti suur viilhall. Tulevase päästekeskuse asjad, mis peaks tulema vana kolhoosiaegse tankla kohale, arenevad esialgu veel paberil. Saigi neid olulisemaid tegemisi neli. Ei maksa muidugi arvata, et vallavanem projekteeris ja ehitas, seda tegid ikka inimesed, kes asja oskavad. Vallavanemale jäi ning edaspidi jääb vastutus nende elluviimise eest.

Veel sellel suvel plaanime kooli küttesüsteemi väljavahetamist, et talvisel ajal radiaatorid kõikides klassiruumides ikka ühtlaselt soojaks läheksid. Maailmaga ühenduse pidamine läbi arvuti peaks päris mitmes paigas sellel suvel oluliselt paranema ning järgmisel aastal jõuab kõigi meie külade keskuste inimesteni normaalne õhu kaudu leviv internet.

Püüame meie ainsale poele uued külmkambrid hankida ja kultuurimaja seest nägusamaks ning praktilisemaks muuta. Neid viimaseid aga juhul, kui avanevad rahakotirauad erinevate projektide kaudu. Asju, mis ei ole otseselt valla rahakotiga seotud, aga Vormsi väljanägemist parandavad on teisigi. Viimane kruusane lõik meie «kaheksal» peaks olema lehe ilmumise ajaks musta katte saanud, meremärk Saxby rannas värvitakse üle ning puitosad uuendatakse. Sviby sadam, mille ehitus takerdus lindude pesitsuse ajaks, peaks juba sellel aastal oluliselt laienema ja järgmisel aastal lõplikult valmima.

Kõik need on aga ainult asjad, mis aitavad meie elu mugavamaks muuta. Olulisemad sündmused saare elus olid aga lasteaia ja põhikooli lõpetamised. Lasteaia lõpupeo programm oli seekord nii võimas, et ei mahtunud oma ruumidesse ning toimus meie peatänavat läbiva rongkäigu järel kultuurimajas.

Vormsi kooli kaunile ning meeldejäävale lõpuaktusele olid Lisettet õnnitlema tulnud peale lähedaste kogu koolipere ja sõbrad-tuttavad kaugemaltki. Siinkohal tahan veelkord soovida Lisettele palju õnne ning edu edaspidiseks. Toredaid pidulikke üritusi nii saarel kui kaugemal, neid toimub suvehakul rohkesti. Ja muidugi II Rannarootsi üldlaulupidu, mis 80. aasta järel Haapsalus jälle toimus. Ürituse hingeks Sofia Joons, kes aastaid on augustikuus Vormsile toonud talharpa sõpru. Rannarootsi laulupidu poleks olnud täiuslik, kui Vormsi oleks puudunud. Meie rahvatantsurühm koos pillimängijatega marssis uhkelt rongkäigus ja esines Haapsalu linnuse laval. Suur tänu kõigile osalejatele.

Suvi on nüüd käes ja saar rahvast täis. Vormsilastele tahaks öelda - olgem õnnelikud, et meile külla tullakse. Hoopis hullem võib olla, kui keegi ei tule. Külalistele soovin aga ilusat ja meeldejäävat puhkust meie saarel. Hoidkem koos seda kaunist saart ja tundke ennast nagu kodus, kuid ärge unustage, et olete külas.

Päikeselisi päevi kõigile!