Uskumatu, milline energia oli meestes ja kui võimsalt kõlas laul, eriti arvestades, et ansambliliikmete keskmine vanus on 70,4 aastat.
Alguse sai tegevus sellest, et segakoori mehed, kuhu kõik Viisitiimi liikmed kuuluvad, otsustasid koorinaisi naistepäeva puhul lauluga üllatada. Ja see oli 12. märtsi kooriproovis 10 aastat tagasi. Idee autor oli endine laulja Endel Mäede, kes tegi ka ettepaneku meesansambli asutamiseks. Nii need proovid tollest kevadest pihta hakkasidki.

Sünnipäevakontsert oli üles ehitatud mitmes osas. Esimeses pooles kõlasid rahvalikumad viisid ja laulud aastaaegadest. Teemakohaselt olid meestel seljas rahvuslikus stiilis vestid. Pärast vaheaega asendus aga rahvuslik stiil ülikondade ja lipsudega ning kõlasid lemmiklaulud. Siin sai ka publik kaasa laulda. Meesansambli repertuaaris on laule 60 ringis. Lemmiklaule „Sume suveöö” esitati
peol 50. korda ja „Üks täht, üks laul” 45. korda, niivõrd armastatud ja oodatud on need palad.

Kava sees andsid mehed intervjuusid, millest selgus, miks laulmas käiakse, millised on reisimuljed ja millised laulud une pealt selged on.

Seltsielu on meestel väga aktiivne. Esinemas on käidud Kergus, Viimsis, Kiisal, Kiilis, Riisiperes, Vooremaal, Karksi-Nuias, Otepääl, Tallinnas, Pärnus jne, oma vallast ja maakonnast rääkimata. Kuigi välismaal on veel käimata, olid Kihnu ja Vormsi reis täis omamoodi eksootikat. Siinkohal tahaks tänada showtantsurühma Vürtsitüdrukud ja Helgi Randlat, kes mehi erinevatele põnevatele esinemistele kaasa kutsunud on. Mehed on tänu tantsunaistele ka televiisorisse sattunud. Lisaks on olnud teisigi huvitavaid esinemispaiku: Solarise keskus, Saku Suurhall, Salme Kultuurikeskus ja Rocca al Mare Vabaõhumuuseum. Meeste laul on kõlanud ka laatadel, kirikutes, juubelitel, külapäevadel, memme-taadi suvepidudel, 5 valla kokkutulekutel ja sõpruskontsertidel. Suur au on olnud osaleda Thea Paluoja projektimeeskooris. Ka konkursidel on käidud. Meenutuseks Vooremaa lauluansamblite festival, kus Viisitiim oli ainukene meestekollektiiv 17 ansambli seas.

Seekordne sünnipäevakontsert oli ansamblil 148. esinemine. Lisaks meestelaulule ilmestas pidu ka naistelaul. Järvakandi Pauluse koguduse naisansambel, kelle liikmed laulavad enamuses ka segakooris, tegid meestele toreda üllatuse. Lisaks esitatud kaunitele lauludele kinkisid nad igale laulumehele musta kikilipsu, mis mehed eriti šikiks tegi. Külla oli tulnud ka naisansambel Meelespea Tallinnast. Me-hi seovad sõprussidemed segaansamblitega Enelas Raikkülast ja Laulusõbrad Kaismalt. Laulu sekka pakkusid tantsunumbreid koostööpartneritena kultuurihalli kollektiivid Vürtsitüdrukud ja Hellakesed. Toreda showüllatuse tegi külla saabunud rahvaluuletaja Kalju Laiapea Kehtnast.

Tänapäeval eestikeelset meestelaulu kuulda on üsna haruldane. Isegi Rapla maakonnas on eakate meesansambleid väga vähe. Seetõttu võime olla uhked, et Järvakandis selline meestekollektiiv tegutseb. Hea meel on ka selle üle, et meestele meeldib koos käia ja oma seltsielu elada. Aitäh Heldile, kes jaksab pika tööpäeva lõpus esmaspäeviti Raikkülast kohale tulla ja tegeleda nii segakoori kui ka meesansambliga. Kuid laul teeb ju rinna rõõmsaks. Lõpetan üleskutsega: tulge laulma ning teis saab olema rohkesti tervist ja elurõõmu. Selle parimaks näiteks on Viisitiim!