Rahvasprint on umbes 3 km lõik, mida läbitakse 3 korda. Võistluspäeva hommikul saab eelnevalt rajaga tutvuda mootorita sõidukiga või jalgsi. Sõidetakse ilma kaardilugejata.

Rahvarallil

pole teada, millistel teedel see kulgeb ja missugused näevad välja lisakatsed. Eelnevalt rajaga tutvumist ei ole ning legendi saab näha alles võistluspäeva hommikul. Sõidetakse koos kaardilugejaga.

Kes varem võistelnud pole, sel oleks mõttekas enne rahvaralli reeglid läbi lugeda ning piloodi ja kaardilugeja vahelist koostööd harjutada. Võistluse käigus õppimiseks enam aega ei jää.

See, millisel autol keegi starti tuleb, on igaühe enda otsustada. Ainsaks tingimuseks auto puhul on see, et tegemist oleks liikluseeskirjadele vastava B-kategooria sõidukiga. Täita tuleb tehnilised tingimised, nt aku ja tulekustuti nõuete kohaselt kinnitada. Piloodil ja kaardilugejal peab olema kehtiv rahvaspordi litsents.

Võistlusklassid jagunevad:
-- J18 - kuni 18-aastased noored
-- Naised - kaherattaveolised tänavasõiduautod
-- ML - sõidukid, mis vastavad Moskvich Liiga 2012 aasta tehnilistele tingimustele
-- 2WD-A - kuni 1600 cm3 mootori töömahuga kaherattaveolised tänavasõiduautod
-- 2WD-B - üle 1600 cm3 mootori töömahuga kaherattaveolised tänavasõiduautod
-- 4WD - neljarattaveolised autod
-- SU - tagarattaveolised N.Liidus toodetud tänavasõiduautod

Lisainfot leiab aadressidel: www.rally.ee ja www.mellisteracing.ee

NB! Melliste Racing Teami liikmed koostöös TÜ Mäksa Seeme ja OÜ-ga Melmilk on näinud palju vaeva ning valmistanud Mellistesse jääraja. Rada asub Melliste poe juurest Võõpste suunas umbes 100m. Iga huviline, kes soovib oma autoga jäärajal sõitu lihvida, on oodatud rajale kuni veel ilma ja rada jätkub.