Rahvapärimusliku uusloominguga toetatakse kultuuripärandi aastal toimuvat kodus valminud konkursitööde väljapanekuga ja uudselt pannakse kokku Nukunurk, kuhu seatakse vaatamiseks üles omavalmistatud nukud.

Roosipäeval on olemas üle 20 erineva tehnikaga töötoa, kus igaüks leiab endale sobilikus tehnikas pisieseme valmistamise.  On klaasi-, paberi -, tekstiili- ja teisedki töötoad, et valmistada roosilisi ja kauneid esemeid. Juhendajaid tuleb kohale Soomest ja Lätist, koduvallast, pealinnast ning erinevatest maakondadest.

Päevateemale kohaselt on oodata roosiistikuid ja teisi kauneid taimi müüma Eesti Roosiklubi. Avatud on koolimaja esimesel korrusel lasteaia ruumides lastehoid.

Kaasa saab osta ning tutvuda kunsti ja käsitöö eritarvetega Kunst ja Hobi kaupluse väljapanekuga Tallinnast.

Laupäeval 11.mail saab kuulata põhipäeva avamisel seto tantsulugusid, rahvaste pärimusmuusikat ja ka folgihõngulist omaloomingut mängivat ansamblit Kiiora.

Päev läbi avatud kohvikus saab keha kinnitada ja mekkida kohalike perenaiste loomingut.

Konkursi huvitavamatele ja parematele töödele ja tegijatele on tunnustused välja pannud kohalikud ettevõtted- Taarka Tarõ, Setomaa  Turismitalu, Setomaa Käsitüü Kogo, Piusa Ürgoru Puhkemaja, Ostrova festivalid. Roosifestivali toetavad Meremäe vallavalitsus, Meremäe kool ja noortekeskus, MTÜ Meremäe Kultuuriühing,  Eesti Kultuurkapitali Võrumaa ekspertgrupp ning Piiriveere Liider. Nädala pärast algavale Roosifestivalile oodatakse kõiki kes rõõmustavad isetegemise, kaunite asjade vaatamise ja hea seltskonna üle.