Kui Sul oleks valida, kas olla rahamees ja töötu või olla rahatu, aga teha oma unistuste tööd, kumma variandi valiksid?

Maili: Nende kahe variandi vahel valides, kaldun pigem töötu rahamehe poole. Kuigi ideaalne oleks see, et mul on võimalik teha oma unistuste tööd ja saada selle eest väärilist palka.

Kaarel: Kui mul oleks valida, kas olla rahamees ja töötu või olla rahatu, aga teha oma unistuste tööd, siis ma valiksin kindlasti selle esimese variandi. Sest kui sul on raha, on sul ka võimalus teha põhimõtteliselt ükskõik mis tööd, sest sulle pole oluline siis, kui suur palk peaks olema.

Mida tahaksid täiskasvanud tööandjatega suheldes teismoodi kogeda?

Maili: Mul endal oli väga positiivne kogemus suheldes täiskasvanud töötajatega, kõik olid äärmiselt sõbralikud ja abivalmid. Minuga suheldi kui võrdsega.

Kaarel: Ei saaks öelda, et miski mind häirinud on täiskasvanud tööandja suhtumises noortesse töötajatesse, vähemalt nendes kohtades, kus ma töötanud olen. Suhtumine võiks noortesse ollagi umbes sama, nagu täiskasvanud töötajasse.

Rae vallas on palju ettevõtteid, mida tähendab see teadmine noore jaoks?

Maili: Noore jaoks see tähendab seda, et töövõimalused on peaaegu, et kodu kõrval. Noor saab oma karjääri alustada ja jätkata siinsamas koduvallas.

Kaarel: See et Rae vallas on suur hulk ettevõtteid tähendab noore jaoks suurt võimalust kodu lähedal tööd leida. Tal on suur valik kuhu kirjutada ja kellega ühendust võtta. Isegi kui ühest kohast öeldaks ei, siis tal on alati võimalus kuhugi mujale proovida.