Istume seitsmekesi Tallinn Viimsi Spaa naturaalses soolakivi saunas, Tiina meie ees, ja alustame. Tiina lubab, et umbes 40minutise programmi lõpetades kaotame kehakaalust kilo või isegi kaks, ja soovitab tublisti juua, liiter vähemalt. Joogipudel ongi igaühel käepärast.

Alustame harjutusi: kummardused ette, kerepöörded, painutused - loetledes tundub imelihtne, tegelikult võtab kiiresti higi lahti. Kraadiklaas näitab 60. Tiina ütleb, et kraade võiks ka vähem olla, näiteks 40 oleks ka paras, aga eks seda rutem higi lahti saab. Samas saunas niisama istudes küll nii ruttu higi jooksma ei hakka.

Pingutused on mõnusad, lõdvestused on tõeline rõõm. Lõpetades tuleb Tiinaga nõustuda, et see on parim, mida keha saab reede õhtul pärast töönädalat tunda.

Ühest korrast ei piisa, et kõik harjutused meelde jääks, aga teatavasti on kehal oma mälu ja uuesti saunas istudes (mitte kuumas leilisaunas, mis isegi annab südamele koormust), tuleb mõni harjutus täpselt, mõni umbkaudu meelde. Kui huvi on püsiv, siis tasub raamatupoodidesse kiigata. Tiina Vainio on möödunud aastal saunajoogast raamatu kirjutanud, mis on ka eesti keelde tõlgitud ning praegu saadaval.

Saunajooga

Saunajooga on suurepärane 30minutiline harjutuste kompleks, mida teha umbes 50kraadises saunaruumis. Eesmärk on ühendada keha ja vaim liikumise, hingamise, soojuse ja vaikuse kaudu. Enamus asendeid on istudes. Sobib igas vanuses inimesele, eelnev spordi- või joogakogemus pole vajalik.

Saunajooga tugevdab lihaseid, parandab selgroo ja liigeste painduvust, kiirendab ainevahetust, väljutab organismist mürkaineid, vähendab stressi, parandab keskendumisvõimet, leevendab unepuudust, aitab saavutada keha ja meele tasakaalu.