Miks kinnisvara?

Olen veendunud, et suur osa hoiustest investeeritakse kinnisvarasse veel sel aastal. Kevadest alates on hoomatav inimeste soov teha sobilik investeering veel enne euro tulekut. Turu madalseis tulekski ära kasutada, sest on ju vana tõde, et kasulik on osta madalseisu ajal ja müüa kõrgperioodil. Selge on see, et majandusnäitajad enam ei kuku. Analüütikud on arvamusel, et kinnisvaraturu põhi on käes. Täna on tehingute arv juba kerkinud ning kinnisvarabüroode käive kasvab. Aktiivsus tekkis kinnisvaraturul juba selle aasta märtsis-aprillis. Kinnisvara on paljudele üheks väheseks kindlaks investeeringuks, see on käega katsutav, praktiline ja pärandatav.

Mida osta?

Kui soovid selgust, küsi abi spetsialistidelt kogenud ja hea mainega kinnisvarabüroodest. Ebaprofessionaalsete büroode poolt „ära räägitud“ inimesed pöörduvad tihti pettunult abi saamiseks suurematesse kinnisvaraettevõtetesse, kui „head nõuanded“ on juba vägagi kulukaks osutunud. Suured ja tuntud bürood ei saa endile mittekvaliteetset teenust lubada. Universaalset nõuannet küsimusele „mida osta“ ei ole. Soove ja võimalusi tuleb vaadelda alati personaalselt.

Mis saab 2011. aastal?

Aasta algus on kinnisvaraturul tavapäraselt vaikne. Harjuda tuleb uute palganumbrite ja hindadega. Väikerahvale omaselt toimuvad Eestis muutused ja kohanemised ladusalt.

Ärikinnisvara sektoris ei määra eurole üleminek tõenäoliselt midagi, kuna lepinguid tehti eurole toetudes juba ammu. Üldist hinnatõusu kinnisvarasektorisse ma ei ennusta, küll aga on näha kerget hinnatõusu just väärtuslikumate maatükkide, korterite ja ka majade osas.