Kaubanduskeskuse peale Viirpuu tee poole kerkib neli kolmekorruselist kortermaja. Millal ehitus valmib, ei osanud Paalberg öelda. "Enne ei saa kortermaju ehitada, kui kaubanduskeskus on valmis," täpsustas arhitekt.

Ranna tee merepoolsesse äärde vana Viimsi vallamaja kohale kerkib OKO restoran, kus peakokaks hakkab Tõnis Siigur. Restoranihoone on projekteeritud tänava poolt kinnisena, avanedes vaatega Tallinna lahele. Paalberg avaldas lootust, et restoran avab uksed kevadel naistepäevaks. Samast vaid veidi maad Viimsi poole, juba valla territooriumile Miiduranna külasse aadressiga Muuli tee 2/Ranna tee 15 kerkib Olerexi kütusetankla.

Olerexi omanik Antti Moppel rääkis, et lisaks bensiini-, diisli- ja gaasikütusele avatakse uues tanklas ka autopesula.

Samas on võimalus rentida autohaagist, vormistada liikluskindlustust ning ei puudu ka tanklakauplus. Moppel rääkis, et Olerex on ostnud türklastelt kebabi maaletoomise ainuõiguse ning tõelist türgi vürtsidega maitsestatud õiget kebabi, mida saab juba praegu mõnest Olerexi tanklast, hakatakse valmistama ka Viimsis.

Tankla on projekteerinud Kprojekt. "Ehitajaga on kokkulepe, et septembri lõpus saame võtmed kätte," ütles Moppel.

Haabneemes, Kaluri tee 5 on 1986. a projekteeritud raudbetoonhoone seisnud aastakümneid tühjana loodusjõudude meelevallas. Selle tulemusena on hoone raudbetoonist kandetarindid ja välisseinte soojustus kahjustunud ning tarindite kandevõime ei ole tagatud.

Nüüd on välja antud ehitusluba selle hoone rekonstrueerimiseks. Omanik on lubanud olemasoleva hoone lammutada septembri alguseks.

Randvere tee 11 asuvale Tallinn Viimsi Spale on antud ehitusluba laiendamiseks. Sinna kerkib koguperekeskus.

"Eesmärk on luua Eestisse unikaalne ja omanäoline rahvusvaheline pereturismi objekt - Baltimaade ja lähiriikide regioonis ainulaadne komplekssuselt ja multifunktsionaalsuselt," tutvustas ettevõtte juht Andres Tiik.

Sellest saab meelelahutusja vabaajakeskus igas vanuses lastele ja täiskasvanutele, nii välis- kui siseturismigruppidele.

Keskus saab olema eriline seetõttu, et seal on tegevusi kõikidele vanusegruppidele: interaktiivne tegevus vaimule vs füüsiliselt aktiivne ja sportlik tegevus: interaktiivne ja kogemuslik avastuskeskus vs olemasolev lastekeskus ja spordiklubi, hariv vs meelelahutuslik programm: planetaarium, interaktiivne veemaailm (kuiva jalaga läbi ookeani), 5D kino, kino, olemasolev lastekeskus, lõõgastavad tegevused: olemasolev spaakeskus, uus veeja saunamaailm ning temaatiline söögikoht-pubi."Maailmas on palju erinevaid teadus- ja hariduskeskusi. Planeeritud projekti eripära on teenuste rohkus ja mitmekesisus, mis meelitaks külastajaid siin pikemalt aega veetma," tutvustas Tiik.

Avastuskeskuse kahele korrusele rajatakse "Imepärane veeuniversum" ja "Avastusretk kosmosesse".

Projekteeritud on planetaarium- kontserdisaal, multimeedia- kino-konverentsikeskus, vee- ja saunamaailm, pubi ning suveniiri- ja mänguasjakauplus.

Kinokeskus hakkab konkureerima Tallinna kesklinna kinodega, kuna üheaegselt planeeritakse näidata sama filmivalikut mis on kesklinnas. Pärast juurdeehituse valmimist jääb üks osa vee- ja saunakeskusest laste ja lastega perede pärusmaaks, teine osa lastevabaks, et tagada kõikide klientide rahulolu.

2013. aastal on vallavalitsus välja andnud 162 ehitusluba, s.h 50 ehitusluba eramu ja 7 suvila ning aiamaja ehitamiseks, lisaks 6 tee-ehitusluba. Projekteerimistingimusi on välja antud järgmiselt: 7 teede projekteerimiseks ja 25 tehnovõrkude projekteerimiseks. Elamute ja suvilate projekteerimistingimusi ning arhitektuurseid ja ehituslikke lisatingimusi on välja antud kokku 104.