Saku vald taotleb Valdeku karjääri riigilt munitsipaalomandisse, volikogu on otsuse teinud ja praegu menetleb küsimust Keskkonnaministeerium. Ka Männiku järv, mille põhjaosa ulatub Tallinna linna Nõmme linnaosa piiridesse, on puhkamiseks ja sportimiseks sobiv, ka seal käib palju rahvast. Suurem osa Männiku järve ääres puhkajatest on Nõmme elanikud. Seetõttu on linnaosavalitsus samuti piirkonnast huvitatud. Tallinna linn on algatanud Saku valla piirini ulatuval Silikaadi territooriumi planeeringu, millega tahetakse leida juurdepääsuvõimalused Männiku järve põhjakaldale. Selle planeeringuga ja edaspidi ka läbi teemaplaneeringu saaks lahendada erinevate huvigruppide - sõudjate, aerutajate, veemotosportlaste, triatlonistide, veesuusatajate, jäärajasõitjate ja kalameeste - soovid, nii et iga seltskond saaks oma liikumisraja ja et järve saaksid kasutada võimalikult paljude alade harrastajad.

Pärast Ateena olümpiamänge räägiti võimalusest Männiku järvele sõudekanal rajada, siis idee vaibus. Täna on sõudebaasi  rajamine taas päevakorral. Sõudeliidul on harjutuspaika väga vaja ning Männiku järv on igati sobiv: seal oleks noorsportlastel ohutu harjutada, sest veekogu on kõrgete kallastega ja lainetus on väga väike. Kanal võiks olla üle 2 kilomeetri pikk ja rohkem kui poolteistsada meetrit lai. Ruumi jätkuks. Seda kanalit saaksid kasutada ka aerutajad - neilgi on harjutuspaika vaja.

Männiku järve ja selle ümbruse kasutuselevõtu teeb keeruliseks asjaolu, et Tallinna ja Saku vahel kaevandatakse jätkuvalt liiva, kaevandamise all on ca 505 ha maad. Lisaks on sellel alal mitmeid keskkonnaalaseid piiranguid - seal kasvab ja elab haruldasi taime- ja loomariigi esindajaid. Männiku järvest ida pool on suur ala, kus võib ATV-dega sõita, samuti polügoon - kaitseväe Männiku harjutusväljak, kus õpitakse käsi- ja tulirelvadest laskma. Sinna sattuda on ohtlik.

Kuno Rooba on Nõmme linnaosa vanema Erki Korbiga mitmel korral kohtunud, mehed on ühel nõul, et järve kasutamist tuleb reguleerida ja rannaalad korrastada. Kuno Rooba sõnul on nii valla kui linna jaoks tegemist harukordsete loodusressurssidega, mille oskuslik kasutamine aitaks inimestel hästi puhata.