Tutvustuses andis iga MTÜ esindaja lühiülevaate sellest, millega ühing tegeleb, millal on see loodud, kui palju on liikmeid ja millised on suuremad ettevõtmised aastal 2013.

Ümarlaud jätkus linnapea Henn Põlluaasa ja abilinnapea Jüri Tümanoka sõnavõtuga. Linnapea rääkis suurematest ettevõtmistest linnas, peatudes ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniehitusel, suusa- ja kelgumäe rajamisel Sarapiku terviserajale, ning tutvustas 2013. aasta eelarvet ja eelarve strateegiat aastateks 2013-2016.

Jüri Tümanok andis põhjaliku pildi sellest, milline saab välja nägema kooli juurdeehitus, mis laiendab sööklat ja kooli osa, annab ruumid muusikakoolile ja huvikeskusele, ning kutsus kõiki MTÜ-sid kaasa lööma Saue linna 20. sünnipäeva tähistamisel tuleva aasta 24. augustil - nii pidu väärtustades ja sisukamaks muutes.

Mittetulundustegevuse rahastamisest 2012. aastal andis ülevaate kultuuri-, haridus- ja spordivaldkonna peaspetsialist Margit Ots.

Töögruppides tõid ühingute esindajad välja, et linna kodulehel võiks olla MTÜ-de tutvustus ja tegevuste ajakava, sealhulgas treeningute ajad, et need, kes linna toetusel võistlustel või konkurssidel käivad, peaksid kandma Saue sümboolikat, et oleks vaja käivitada vene keele ring noortele ja tõhustada liiklusõpet, mis on küll heal tasemel koolis ja lasteaias, kuid mille osad lapsevanemad hoolimatu käitumisega nullivad, lubades lapsi kiivrita sõitma ja ignoreerides liikumisel parema käe reeglit.

Arutelu all oli spordi- ja kultuuriühingute eelarve tasakaalustamine. Rahastamist sisuliselt lahates jõudis ümarlaud aga järeldusele, et kõiki arvesse võttes ei olekski see nagu tasakaalust väljas.

Spordiklubid leidsid, et vahva oleks üheskoos suve- ja talvelaagreid korraldada ning integratsioonipäevi läbi viia, kus näiteks korvpallipoisid vibu lasevad ja vastupidi. Kõne all oli ka Saue ja Keila linna vaheliste võistluste ellukutsumine.

Üks küsimus, mis pika arutelu käivitas, oli linnavalitsuse oktoobri alguse korraldus, mis sätestab, et kõik MTÜ-d ja juriidilised isikud tasuvad linna hallatavate ruumide kasutuse eest üüri vastavalt hinnakirjale. Ruumide üüride tasumisest vabastatakse need MTÜ-d, kes on registreeritud Saue linnas ja kelle tegevuse eesmärk on Saue linna elu edendamine.

Selleks et üürivabastust saada, tuleb MTÜ-l linnavalitsusele esitada avaldus, kus on välja toodud väärtus, mida klubi oma tegevusega linnale loob. Seejärel langetab linnavalitsus otsuse vabastuse või mittevabastuse kohta ja sõlmib vabastuse saanutega aastase koostöölepingu.