Põlva maavanem Ulla Preedeni sõnul võiks olla Patrioodi sõnum ja mõtteviis kohalikult kohalikule südamelähedane igale põlvamaalasele: "Inimesed teevad oma elukohavalikud ennekõike lähtudes töökoha olemasolust ja selle kaugusest. Seetõttu hoiavad ning loovad meie ettevõtted ja ettevõtjad tingimused elu võimalikkuseks maal. Suurlinna tulede säras oleks ka neil tõenäoliselt lihtsam, kuid patriotismi tuluke põleb neist enamike sisemuses eredalt. Selleks, et meil oleks töökohti, tuleb toetada oma ettevõtteid ja seda nii läbi kohaliku teenuse kui toote tarbimise. Just teadlikumad valikud oma igapäeva harjumuste kujundamisel on Põlvamaa eelis ja tugevus."

Põlvamaa Patrioodi ettevõtete järgmine kohtumine leiab aset juba aprilli keskel, kus võetakse vastu uusi liikmeid (soovi on avaldanud näiteks AS Tere) ja täsustatakse selle aasta tegevuskava.

Huvi korral on oodatud liituma ka teised maakonna ettevõtjad, kes jagavad samu väärtushinnanguid: soovivad ergutada kohalike toodete ja teenuste tarbimist ning propageerivad kohalike ressursside kasutamist tootmises.

MTÜ Põlvamaa Patrioot asutati 2010. aasta maikuus kui endise maavanema Priit Sibula juures kokku saades koondasid oma jõud AS Värska Vesi, AS Lõuna Pagarid, AS Arke Lihatööstus, AS Lihapagar, Põlva Tarbijate Ühistu ja OÜ Emer-Pen.