Ärge seadke endale algul kunagi suuri pingutusi nõudvaid eesmärke. Uskuge, see hirmutab ning võite ennast liigselt koormata, vigastada. Ikka tasa ja targu. Treenige end korraga ajaliselt lühemat aega ning sagedamini, kui harvemini ning pikemalt pingutades. See toimib paremini, tervislikult.

Ärge kartke õppida kuulama oma keha, usaldage teda, alustage ikka ettevaatlikult - järkjärgult koormusi suurendades. Kepikõnd, rattasõit, ujumine, suusatamine, võimlemine - need kõik on üheks võimaluseks liigeseid liigselt koormamata teha enda tervise jaoks heategu. Ka tavaline lihtne tempokas kõnd on heaks toonuse tõstmise vahendiks, eriti suure ülekaalu korral. Liikumisest saadav energia, hea enesetunne on alati seda väärt, et kunagi alustada.

Ikka saame oma elu oskuslikumalt ümber planeerides leida selleks aega, pole ju telerikast toanurgas või teiste inimeste elu analüüsimine nii olulised tegurid, et asendada sellele kulutatavat aega iseenda kehale heateo osutamisega. Füüsiline sportlik koormus toetab teie vaimset poolt, vastab tõele, tõuseb enesehinnang ning positiivsus.

Valige julgelt endale sobiv sportimisviis, tehke seda koos kaaslastega või üksinda - see kõik on alustamist väärt ning ärge kartke küsida nõu spetsialistidelt, asjatundjatelt, kui tekib kõhklusi-küsimusi. Meie liigesed vajavad liikumist igas eas, meie lihased vajavad toonust, meie süda vajab treenimist - läbi selle saame olla tervemad, vastupidavamad, tugevamad ning õnnelikumad. Alustame juba täna!

Siiralt tänan, et lugesid kirjapandut.

Lugupidamisega liikumishuviline Annela Järvik

Muljeid tervisepäevadelt

Aive: Meeldis kepikõnd, tervislik toitumine (mis võiks kujuneda traditsiooniliseks), tantsimine oli eriline, ja huvitav oli „hingele pai. Osaleksin veel jalgrattasõidul. Järgmisel aastal oleks tore jätkata korra kvartalis Igal kuul korraldamine on vist liiga koormav. Väga tublid olite Annela ja Karmen!

Katrin: Väga tore oli! Kiidusõnad tegijatele. Eredamalt on meelde jäänud orienteerumine, kepikõnd, tervislik toitumine, Annela võimlemine. Paraku peab tunnistama, et omal käel tervisesportimine ei toimi. Seltsis segasem!

Enel: Minule meeldis kõige rohkem Annela poolt korraldatud tervisevõimlemine jooga elementidega. See oli tõeliselt vabastav ja mõnus. Soovin sellistest tervisepäevadest veelgi osa võtta. Veel meeldis mulle suvel staadionil korraldatud sportlike mängudega põimitud tervisepäev. Edaspidi võiks korraldada ühe tervisepäeva talvises looduses sportlike elementidega. Võiks proovida ka joogat, kui ka teistel huvi selle vastu oleks.

Kaja: Kõik tervisepäevad olid väga toredad. Kosutust sai nii hing kui keha. Sooviks, et need jätkuksid. Mõnusa toonuse sain kepikõnnist ja tantsust. Väga kahju oli, et ei saanud matkarajale ja seda võiks korrata, samuti rahulikku võimlemist muusika saatel (Hingele pai).

Airi: Tervisepäevad olid hea ettevõtmine. Jõudu edaspidiseks!

Imbi: Meeldisid need üritused, millest ise osa võtsin. Võiks korrata ujulas käimist. Minu ettepanek on, et võtta ette erinevate matkaradade läbimist. Tore, et meil on sellised eestvedajad vallas olemas! Soovin edaspidiseks teotahet ja ideede lendu!

Muljeid kogus Karmen